CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan Açıklaması

Cumhuriyet halk Partisi Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da yaptığı açılışların göz boyama olduğunu ileri sürdü.

15.12.2013 14:38

Cumhuriyet halk Partisi Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da yaptığı açılışların göz boyama olduğunu ileri sürdü.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Yıldıray Sapan, "AK Parti iktidarının 11 yılda Antalya'da çivi çakmadığı net şekilde ortaya çıktı. Açacak tesis bulamayınca, 4 yıldır çalışan havaalanı ile belediyelerin ve hayırseverlerin yaptığı yatırımları listeye aldılar. Hızlı tren nerede? Batı ve Kuzey Çevre Yolu nerede? Kepez Devlet Hastanesi nerede? Manavgat Naras Barajı nerede" diye sordu?

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Erdoğan'ın iki günlük Antalya gezisinde açılışını yaptığı ve yapacağı 160 tesisin toplam değerinin 1.2 milyar lira olarak duyurulduğuna dikkat çekti. Bunların arasında dişe dokunur, gözle görülür bir yatırım olmadığını ileri süren Sapan, "Hayırseverlerin yaptığı derslikler ile belediyelerle, il özel idaresinin köylere yaptığı bazı yatırımlar da olmasa açacak bir şey bulamayacaklar. Antalya - Kemer yolunu birkaç kez açtıkları gibi 5 yıldır hizmet veren Gazipaşa Havaalanını tekrar açıyorlar. Gazipaşa Havaalanına ilk uçak 13 Temmuz 2009'da indi. Havaalanı o günden bu yana uluslararası uçak trafiğine hizmet veriyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2010 yılında 50 bin yolcunun indiğini açıklıyor. 2012 yılında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu havaalanına inip incelemelerde bulundu. AK Parti lideri Erdoğan, nerede ise eskiyen havaalanının açılışını yapıyor. Herhalde, 'Benim inmediğim, açılışını yapmadığım havaalanı açılmamış sayılır' demek istiyor. Bu durum tek kelime ile Antalyalıların zekası ile alay etmektir" dedi.

ÇEVRE YOLLARI İLE HIZLI TREN NEREDE

Yıldıray Sapan, AK Parti iktidarının 11 yılda Antalya'da yatırımı yokken, Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlarının "varmış" gibi gösterip göz boyamaya çalıştıklarını ileri sürdü. AK Parti'nin 11 yılda Antalya'nın ihtiyacı olan önemli yatırımları yapmadığını ileri süren Sapan şöyle dedi:

"Antalya'ya hızlı tren getireceklerini söylediler. Hatta bunun için 2016 EXPO Fuarını örnek gösterdiler. Fuara kadar Antalya'nın hızlı tren ağına bağlanacağını söylediler. Şimdi hızlı tren denilince dut yemiş bülbül gibi susuyorlar. En erken 2023'leri hatta 2035'leri gösteriyorlar. Ne oldu da AK Parti hızlı trenden söz etmez oldu. Antalya'yı bu yatırıma layık görmediler mi?

İki kez temelini attıkları Batı Çevre Yolu ne oldu? En son temel atma töreni 22 Eylül 2012'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılmıştı. Dağları delmekten, tüneller yapmaktan bahseden Erdoğan ve Yıldırım, topu topu 13.5 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nu niye bitiremiyorlar? Kimse topu kamulaştırma parasına, belediyelere atmasın. Antalya'ya son birkaç yıl içinde 1.2 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, 15 milyon liralık kamulaştırma parasını mı bulamadı? Kuzey Çevre Yolu ne oldu? Neden 11 yılda başlanamadı?

Antalya'ya özel sektöründe ortak olacağı, para kazanacağı şehir hastanesi yapılacağını övünerek anlatan Erdoğan, neden Kepez'deki devlet hastanesinin inşaatına başlanamadığını da açıklasın.

NARAS BARAJI

Başbakan recep tayyip Erdoğan'ın Manavgat'ta CHP'li belediyeyi eleştirmek için bula bula DSİ'nin sorumluluğundaki derelerin kirliliğini bulduğunu iddia eden Sapan," Başbakan Erdoğan'a biz de Naras Barajını soruyoruz. Manavgat'ı sel baskınlarından korumak ve tarımsal sulama amaçlı Naras Barajı'nın temeli 21 Ocak 2011'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı. Geçtiğimiz eylül ayında inşaatta inceleme yapan AKP Milletvekili Sadık Badak, düzenlediği basın toplantısında, 3 vardiya çalışma yapıldığını, barajın 11 Aralık 2013 tarihinde saat 11.00'de törenle hizmete gireceğini açıkladı. Bu tarihten 3 gün sonra Manavgat'a gelen Erdoğan nedense Naras Barajı'nı açamadı" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement