CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması

"(Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı) İstifa etmesi gerekiyor.

02.07.2014 13:51

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı dolayısıyla görevinden istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Gümüş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı nedeniyle Türkiye'de zeytinciliğin çok büyük tehdit altında olduğunu savundu.

Tasarıda 25 dekarlık alandan daha küçük yerlerin yasal olarak zeytinlik olarak kabul edilmemesinin öngörüldüğünü ifade eden Gümüş, böylece bu alanların her türlü yapılaşma, sanayi yatırımı ve madencilik sektörüne açılacağını söyledi.

Zeytin üreticilerinin tasarıdan ötürü büyük üzüntü ve kaygı yaşadığını ifade eden Gümüş, "Tasarı ile zeytinliklerimiz risk altına girmiştir. 25 dekarın altını zeytinlik saymamak zeytinliklerin büyük kısmını yok edilme riski ile karşı karşıya getirmek demektir. Akla vicdana sığmayan saçma bir tasarıdır. Kısaca delilik tasarısıdır" dedi.

Gümüş, zeytinciliğe çok ağır bir darbe vuracağını belirttiği tasarının derhal çekilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin, "Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı nedeniyle istifa etmesi gerekiyor mu?" sorusuna Gümüş, "İstifa etmesi tabii ki gerekiyor. Milletvekilliğinden değil ama başbakanlığından istifa etmesi gerekiyor. Çünkü bu bir kamu görevidir. Belediye başkanları istifa ediyorlar bu tür görevler için başbakanlar da istifa edecekler. Çünkü kendi güçlerini kullanarak, Başbakanlık güçlerini kullanarak bu yarışa giremezler. Bu diğer adaylar açısında haksız rekabet, haksızlık ve adaletsizlik olur" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement