CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

"AB, 'one minute' kaldırmaz"

20.01.2014 12:40

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB sürecinin kesintiye uğramaması için daha yapıcı bir dil kullanması gerektiğini belirterek, "AB, 'one minute' kaldırmaz" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın, yarın, 5 yıl aradan sonra Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi. Erdoğan'ın, 5 yıl önce daha fazla demokratik reform sözü verdiğini kaydeden Erdemir, ancak bunun gerçekleşmediğini savundu.

Söz konusu ziyaretin, Türkiye'nin AB çevrelerinden yoğun eleştiri aldığı bir ortamda gerçekleşeceğini belirten Erdemir, "Bu nedenle biz de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a uyarıda bulunmayı görev bildik. Öncelikle AB, Türkiye için siyasi parti meselesi değil, milli bir meseledir. AB, 'one minute' kaldırmaz. Sizden beklentimiz, AB sürecinin kesintiye uğramaması için yapıcı bir dil ve özendir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da beklentileri olduğunu ifade Erdemir, her iki Bakanın da AB sürecine nasıl baktıklarını, TBMM AB Uyum Komisyonu'nda kendileri ile paylaşmasını istedi.

Erdemir ayrıca, görüşülmekte olan yasa tasarı ve tekliflerinin, AB Uyum Komisyonu'na da getirilmesini istediklerini, bu konuda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten de duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement