CHP'den AK Parti'ye Bayramlaşma Ziyareti - Son Dakika
Politika

CHP'den AK Parti'ye Bayramlaşma Ziyareti

CHP\'den AK Parti\'ye Bayramlaşma Ziyareti

CHP tarafından AK Parti'ye yapılan bayram ziyaretinde yeni anayasa çalışmaları konuşuldu.

09.08.2013 11:08  Güncelleme: 11:11

CHP tarafından AK Parti'ye yapılan bayram ziyaretinde yeni anayasa çalışmaları konuşuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, beraberindeki Parti Meclisi Üyeleri Prof. Dr. Gaye Usluer ve Faruk Demir ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Ziyarete gelen CHP heyetini AK Parti Genel başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Feyza Tokaç ile Gençlik kolları Halkla İlişkiler Başkanı Rıdvan Özdemir karşıladı.

"Bayramların çok güzel olaylara vesile olmasını temenni ediyorum, ama ne yazık ki, bu dönemde sıkıntılı bir süreç var İslam aleminde" diyen Erdoğan Toprak, AK Partililerin bayramını kutlarken, Salih Kapusuz ise, "Bu bayramın güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. Ülkemizde şükürler olsun çok ileri seviyede mustarip olacağımız konular yok ama çevremizde bizi çok üzen üzücü olaylar maalesef devam ediyor. Temennimiz barışa kardeşliğe insanlık için hayırlı şeylere bayramların vesile kılınmasıdır. Bayramlarda duyarlılığın artmasıdır. Ama maalesef bu duyarlılık birçok yerde yaşanmadı. Bu üzücü olayların son bulmasını temenni ederken, gerçekten bayram vesilesiyle de siyasi partilerimizin birbirlerini ziyaret etmeleri karşılıklı toplumumuz hoşuna giden bu güzel günleri birlikte paylaşmak hepimizi memnun ediyor. Toplumumuz bundan mutluluk duyuyor" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa yapılmasında ortak aklın egemen kılınması gerektiğini söyleyen Toprak, "Siyasi partilerin hırslarını bir tarafa bırakarak ortak aklı geliştirmeli 'ben yaptım oldu' değil, 'hep beraber nasıl yapalım' olgusu gelişmeli. Siyasette güç önemlidir ama gücü ortak akılla birleştirmek çok daha önemlidir. Umut ediyorum ortak aklı egemen kılarız. Dünyaya da ülkemize de çok büyük katkılar sağlarız. Bu bayram umarım buna vesile olur" dedi.

Yeni anayasada yapılması konusunda herkesin katkı vermesi gerektiğini söyleyen Kapusuz, "Ortak aklı en iyi ortaya koyacağımız anayasa çalışmaları da devam ediyor. İktidar ve muhalefet değil, toplumun ana sözleşmesi olan bu anayasada her türlü fedakarlığı, katkı devam ettirmeliyiz ve bu işi başarmalıyız. Bunu başarmamız toplumumuzun moral ve motivasyonunu artıracaktır. Türkiye'nin geleceğine de çok aydınlık bir ufuk sağlayacaktır. Onun için bu ortak akıl konusu, istişare konusu zaman zaman bu mutabakatın yürütülmesi konusunda sıkıntılar yaşansa bile biraz sabır gösterilerek bunun devam ettirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Toprak, Kapusuz'un sözlerine "Sözlerinize katılıyorum oyunun kuralı ne ise o baştan konulmuş kurallarla devam ettirilmesi lazım. Oyunun ortasında yeni bir kural, yeni dayatmalar getirilmemeli. Anayasaya yakışır bir şekilde çalışmalar yapılmalı. 12 Eylül Anayasası bu ülkeye yakışmıyor, kesinlikle değişmesi lazım. Ama 12 Eylül Anayasasını değiştirmek için yola çıktıysak oyunun ortasında yeni kurallar koymazsak bunu başarırız" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den AK Parti'ye Bayramlaşma Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement