CHP'den, Polislerin Sorunlarına Araştırma İstemi - Son Dakika
Politika

CHP'den, Polislerin Sorunlarına Araştırma İstemi

CHP\'den, Polislerin Sorunlarına Araştırma İstemi

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve 23 milletvekili, polislerin sorunlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

31.01.2014 11:15

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve 23 milletvekili, polislerin sorunlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 169 yıllık geçmişe sahip olan polis teşkilatının önemli sorunları olduğu belirtilerek, çalışma şartlarının polislerin önündeki en büyük engeli oluşturduğu, 12/24 vardiyalı çalışma sisteminin yaşam kalitesi, iş tatmini ve verimi düşürdüğü, tükenmişlik hissi oluşturduğu, psikolojik sorunlar yarattığının yapılan araştırmalarda ortaya çıktığı vurgulandı.

Polislerin ortalama yaşam süresinin 56 yıl olduğuna işaret edilen gerekçede, İçişleri Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 137 polisin intihar ettiğinin altı çizildi.

Türkiye'de polis yetiştiren kurumların yetersiz olduğu, sayının artırılması gereğine işaret edilen gerekçede, "AKP Hükümeti, 11 yıllık iktidarında polis teşkilatına nüfuz edebilmek ve polisleri Hükümetin polisi yapmak için çok uğraş sarfetmiştir. Gerek kendi dinamikleri gerekse cemaatlerin dinamiklerini kullanmak suretiyle teşkilatın içinde kendi polislerini oluşturmak istemişlerdir. Son zamanlarda paralel devlet bahanesiyle 6 binden fazla polisin görev yerleri değiştirilmiştir. Bu soğuk kış günlerinde polislerin görev yerlerinin sudan bahanelerle, hiçbir inceleme ve soruşturma olmadan keyfi olarak değiştirilmesi insanlığa sığmamaktadır. Bu durum camiada büyük rahatsızlığa neden olmuştur" iddiasında bulunuldu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den, Polislerin Sorunlarına Araştırma İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement