CHP'den Şok Referandum İddiası - Son Dakika
Politika

CHP'den Şok Referandum İddiası

CHP\'den Şok Referandum İddiası

CHP Sözcüsü Okay, 34 Köyde Oyların Kullanılmıyla İlgili, Seçmenden Fazla Evet Oyu Olduğunu Açıkladı.

01.10.2010 08:18  Güncelleme: 08:39

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Referandum Sonuçlarına İlişkin Olarak Kendilerine Enteresan Bilgiler Geldiğini Belirterek, " Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine Bağlı 34 Köyde Tüm Seçmenler Oy Kullanmış. Hiç Geçersiz, Hiç 'Hayır' Oyu Yok. Hatta Seçmenden Fazla 'Evet' Oyu Var" Dedi.

Referandum sonuçlarıyla ilgili olarak kendilerine enteresan bilgiler ulaştığını belirten Okay, "Mesela Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı 34 köyde tüm seçmenler oy kullanmış. Hiç geçersiz, hiç 'hayır' oyu yok. Hatta seçmenden fazla 'evet' oyu var. İnsan merak ediyor, referandum günü o köylerde hiç mi vefat eden olmadı, hiç mi köyden ayrılan, başka yere giden olmadı. Bu ve buna benzer örnekler önümüze geliyor. Grup başkan vekillerimiz bunlarla ilgili gerekli yasal girişimleri yapacak" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Başbakan'ın 'mahalle baskısını kaldıralım' yönünde açıklaması oldu. CHP'nin bu konudaki düşüncesi ne?" sorusu üzerine, "Sayın Başbakan daha önce Türkiye'de mahalle baskısı olmadığını söylüyordu. Sayın Başbakan'ın kimi beyanları itiraf boyutuna ulaşmaktadır. Hatırlarsanız referandumdan sonra da 'hayır oyu verenlerin korku ve kaygılarını gidereceğiz' diyerek de korku toplumu yarattığını kabul etmişti" diye cevaplandırdı.

PKK ve DTP sorusu

Hakkı Suha Okay, PKK'nın ateşkes süresini bir ay uzattığı yönündeki soru üzerine de Türkiye'de kan dökülmesini istemediklerini söyledi.

"DTP'nin randevu talebi olacak mı?" sorusu üzerine Okay, CHP'ye şu ana kadar doğrudan ulaşmış talep söz konusu olmadığını kaydetti.

Okay, Diyarbakır Baro Başkanı'nın CHP'yi ziyaret için kendisini aradığı yönündeki soruyu yanıtlarken de "Diyarbakır Baro Başkanı'yla baro başkanı sıfatıyla görüştüm" dedi.

Hakkı Suha Okay, "Sadece türban konusu için iktidarla masaya oturur musunuz?" sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok net açıklamaları olduğunu hatırlatarak, sorunların tamamının toplumsal mutabakat sağlanarak bir arada çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Okay, Deniz Baykal ve Kılıçdaroğlu görüşmesinden, bazı gazetelerde Baykal'ın CHP'nin AK Parti'yle benzeştiği yönünde beyanatlar çıktığının hatırlatılması üzerine, "Sayın Deniz Baykal'la Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi özel bir görüşme. Basına yansıyan şeylerin kaynağı nedir bilmiyorum" dedi.

Tek tip askerliğe ilişkin soru üzerine de Okay, AK Parti'nin suni gündem yaratma çabasında olduğunu söyledi.

Okay, İlhan Kesici'nin istifasıyla ilgili soru üzerine de Kesici'nin istifasının kendi iradesi olduğunu, buna saygı duyduklarını, istifayı partide tartışma konusu yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'den Şok Referandum İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement