CHP Eskişehir Milletvekili Batum Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Eskişehir Milletvekili Batum Açıklaması

CHP Eskişehir Milletvekili Batum Açıklaması

"Biz adam gibi, doğru dürüst, demokratik, çağdaş bir anayasayı yapacağız"

05.12.2013 13:07

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum,  "Biz adam gibi, doğru dürüst, demokratik, çağdaş bir anayasayı yapacağız" dedi.

Batum, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarının CHP için bitmediğini söyledi.

Meclis başkanının önderliğinde komisyonla ilgili kurallar yazdıklarını belirten Batum, oy birliğiyle alınan karara göre, bir partinin 3 toplantıya izinsiz ve mazeretsiz katılmaması halinde komisyonun dağılacağını hatırlattı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, komisyon toplantılarına gelmeyeceğini açıkladığını anımsatan Batum, şöyle konuştu:

"Şimdi 3 toplantıya AKP'nin katılmaması lazım. Dört partiden bir tanesinin AKP'ye, 'Biz seninle beraber anayasa yapamayız' diyip  kendine göre haklı bir gerekçe gösterip çekilmiş olduğunu düşünün, bundan 3 ay önce. Şimdi bir sene önce 'Seninle anayasa yapamayız' diyip çekilmiş olsaydı CHP, bu merkez medya 'Kaçtılar anayasa yapmıyorlar, statükocular, döndüler' derdi. AKP şimdi 'Ben sizinle anayasa yapmam' diyor. Medyada ses yok."

Batum, anayasa yapmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, "Bu ahlaksız oyunu mutlaka kıracağız. Anayasa da bunun bir tanesi. Biz adam gibi, doğru dürüst, demokratik, çağdaş bir anayasayı yapacağız. Türkiye tekrar namuslu, onurlu, dürüst insanların Türkiye'si haline dönüşsün. Ondan sonra biz bunu yaparız" diye konuştu.

"Kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi"

Batum, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıl dönümünü de kutladı.

Türkiye'de cumhuriyetin çok önemli bir süreç başlattığını belirten Batum, cumhuriyetin kuruluşu ile çok önemli bir dönemin açıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kadına seçme ve seçilme hakkını diğer cumhuriyetlerden daha önce tanıdığını ifade eden Batum, şunları kaydetti:

"Diğer cumhuriyetlerde kadınların vatandaş sayılması için uzun süre, birey sayılması için neredeyse 100 yıla yakın süreler, hatta Fransa'da 200 yıla yakın süre geçmiştir. Onlar 'Cumhuriyeti kurduk, egemenliği insanlara verdik ama bu insanların içinde kadınlar yok' diye düşünmüştür. Bugün birileri tarafından bilinçli olarak kötülenen, Atlantik ötesindeki laboratuvarlarda yapılan planlarla kötülenen cumhuriyetin en önemli özelliği, kadına, erkeğe eşit değer addederek gerçekten olan yerini vererek cumhuriyeti kadınlarla erkeklerin oluşturacağı seçmen kitlesiyle yönetileceğini belirtmesi olmuştur."

Toplantının sonunda Batum'a CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt tarafından Atatürk rozeti hediye edildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Eskişehir Milletvekili Batum Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement