CHP Genel Başkan Yardımcıları Karaca ve Taşkın, Samsun'da basın toplantısı düzenledi - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcıları Karaca ve Taşkın, Samsun'da basın toplantısı düzenledi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Karaca ve Taşkın, Samsun\'da basın toplantısı düzenledi

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Geliri asgari ücret kadar olan vatandaşlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak olması, CHP'nin yıllardır söylediği, yıllardır 'yapılmalıdır' dediği bir hususun daha hayata geçmiş olmasıdır.

22.12.2021 15:22  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Geliri asgari ücret kadar olan vatandaşlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak olması, CHP'nin yıllardır söylediği, yıllardır 'yapılmalıdır' dediği bir hususun daha hayata geçmiş olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca, partisinin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ile Samsun İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de yaşayan 84 milyon insanın huzuru, özgürlüğü, barışı, umudu ve rahat bir yaşamı hak ettiğini belirten Karaca, ancak vatandaşların böyle günlere uyanamadığını söyledi.

Ekonomik buhranın vatandaşları zorladığını savunan Karaca, "Artık 12-13 yaşındaki çocuklar çıkıp mikrofonlara diyor ki, 'Karnım doymuyor, açlığımı bastırmak için su içiyorum'. Bir başka anne çıkıp diyor ki, '6 çocuk annesiyim, çocuklarım meyve ve sebzenin tadını bilmeden büyüyor'. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin niteliklerini sıralayan, değiştirilemeyen ve değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen Anayasa'nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sosyal ve hukuk devleti olduğu yazıyor. Peki sosyal bir devlette bu anlattığım manzaralar yaşanır mı? Yaşanmaması gerekir. Sosyal devletin, muhtaç durumda ve yoksul olan vatandaşların bu ihtiyaçlarını devlet olma sorumluluğuyla yerine getirme görevi vardır." dedi.

Toplumda, işçilerin asgari ücret zammıyla çok mutlu olduğu yönünde bir hava yaratıldığını ifade eden Karaca, şöyle devam etti:

"Oysa ki alım gücüne baktığınız zaman, asgari ücretin alım gücüne oranının ihtiyaçları karşılamaktan yoksun olduğu görülecektir. Ancak geliri asgari ücret kadar olan vatandaşlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak olması, CHP'nin yıllardır söylediği, yıllardır 'yapılmalıdır' dediği bir hususun daha hayata geçmiş olmasıdır. CHP'nin de buna vesile olması gerçekten önemli bir durum. Asgari ücret, kişinin geçinmesi için muhtaç olduğu ücretin en az olduğu ücrettir. O yüzden biz yıllarca, 'Bu ücretten vergi alınmamalıdır' dedik. CHP'nin bu talebinin Mecliste görüşülüyor olması, tüm emekçi kardeşlerimiz ve partimiz adına önemli bir kazanımdır."

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın da ana muhalefet partisinin görevinin, ülkede yaşanan sorunlar karşısında resmi doğru göstermek olduğunu söyledi.

Muhalefet partisinin, gerçek sorunları ortaya koyması gerektiğini dile getiren Taşkın, "Ancak bu sorunları nasıl aşacağımızı da anlatmamız gerekiyor. Umut ticareti ve tüccarlığı kısa sürede iflas eder. O yüzden bizim çok ciddi sorumluluğumuz var. Devlet kültürü ve devlet anlayışıyla bu işten nasıl çıkarız derken, ayakları yere basan şekilde bunları söylüyoruz. O kadar kolay ki popülizm yapmamız ancak bu düşünce bizi bir yere götürmez. Şöyle bir durum var; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 7 yıl üst üstte milli gelirimiz azaldı. Milli gelirimizin azalması açık ve seçik şekilde demokrasinin gerilemesiyle alakalıdır." diye konuştu.

Toplantıya, CHP'nin bazı milletvekilleri ile Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcıları Karaca ve Taşkın, Samsun'da basın toplantısı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, ilçede görev alacak sandık başkanı ve görevlilere seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı ve seçim sürecinin huzur içinde tamamlanması hedeflendi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi
    14:24 Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunun 9'uncu yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor
    14:22 Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor

    Tavas Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşamak için mahalle iftarları düzenliyor. Ramazan ayının başından itibaren her gün birkaç mahallede iftar sofraları kurularak, vatandaşlar aynı sofrada buluşuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı
    14:22 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Palancıoğlu, Melikgazi için vizyon projelerinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'taki Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze, sosyal tesis ve çarşı inşaatlarına başlandığını belirtti. Projenin tamamlandığında Zonguldak'a yakışacak bir alan olacağını söyleyen Özhaseki, ayrıca esnafın işlerini sürdürebilmeleri için yeni iş yerleri yapıldığını da açıkladı.

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.


Advertisement