CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

"Ancak böyle bir seçim kampanyasında çok farklı siyasi partiler, bir araya gelerek ortak aday üzerinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması için birleştiler.

06.08.2014 13:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Ancak böyle bir seçim kampanyasında, çok farklı siyasi partiler bir araya gelerek ortak aday üzerinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması için birleştiler. Ellerini, güçlerini, kafalarını mümkün olduğu kadarıyla kasalarını birleştirdikleri bir süreç yaşamaktayız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında parti meclis üyesi Faruk Demir, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile Ardahan'a gelen Erdoğdu, partisinin il başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi.

Ardahan'da Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğdu, İhsanoğlu'nun kampanyasına Türkiye'nin, Ardahan'ın geleceği için katkı sunmaya geldiklerini ifade etti.

Erdoğdu, koalisyonların siyasette görüldüğünü ve doğal olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ancak böyle bir seçim kampanyasında çok farklı siyasi partiler bir araya gelerek ortak aday üzerinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması için birleştiler. Ellerini, güçlerini, kafalarını mümkün olduğu kadarıyla kasalarını birleştirdikleri bir süreç yaşamaktayız. Gerçekten de bu sürecin temel nedeni ülkenin birlik ve beraberliğine, çocuklarımızın geleceğine cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk Türkiye'sine sahip çıkmak ihtiyacında olan partilerdir. Tek adam diktatörlüğünün, tek adam yönetimin ülkeyi hukuk devletini nerelere götüreceğini gören, aslında tabandaki sıradan vatandaşın kalbinden ve aklında geçeni siyasi parti liderlerince eyleme dökülmüş, uygulamaya dökülmüş bir halidir."

İhsanoğlu'nun buradaki herhangi bir siyasi partinin siyasi anlamda adayı olmadığını, herkesin adayı olduğunu belirten Erdoğdu, bu durumun ilk etapta bazı üyelerde yadırgama yaratmış olabileceğini, gün geçtikçe adaylarının Türkiye'de çok temel bir yerde birleşme ihtiyacı duyan bütün siyasi partilerin ortak adayı olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Halkın da buna kulak vererek İhsanoğlu'nun kimliği üzerinden nasıl bir gelecek inşaa edilmek istendiğini anladığını belirten Erdoğdu, şunları kaydetti:

"Bölücülük mü, dışlayıcılık mı, ötekileştiricilik mi, toplumu etnik köken temelinde, mezhep temelinde, siyasi görüş temelinde, daha kim bilir ne temelde bizden olmayan şeklinde ayrıştırıcı bölücü bir yaklaşım mı cumhurbaşkanlığında olsun yoksa birleştirici, kimseyi dışlamayan, her etnik kökenden vatandaşımızı Türk vatandaşı olarak bu bayrak altında birleştirmeyi ortak kaderde, tasada ve neşede bir araya getirmeyi hedefleyen rakibi olduğu siyasi kişilik hakkında bile kendisine belki de siyasi üslubun dışında sözler söylendiği halde kırıcı, incitici sözler söylememeye özel olarak gayret eden birleştirici, bütünleştirici dayanışma ve çok ihtiyacımız olan sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu coğrafyasında da çok ihtiyacımız olan insanlık, insan hakları kardeşlik dayanışma milletlerin barış içinde bir arada yaşaması gibi temel siyasi hedeflere hizmet eden bir aday. Böyle ortaya koyduğunuz zaman ve sükunetle baktığınız zaman ben halkımızın önündeki tabloya bakarak sayın İhsanoğlu'nun bu birleştirici bütünleştirici niteliğinin ağır bastığını göreceğine inanıyorum."

Türkiye'nin bir dönüm noktasından geçtiğini Erdoğdu, niyetin başkanlık sistemi olmadığını, tam tersine niyetin tek adam yönetimine doğru gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı, Erdoğdu'nun açıklamasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement