CHP'li Matkap: Parlamento Saygısını Yitirmiş - Son Dakika
Politika

CHP'li Matkap: Parlamento Saygısını Yitirmiş

CHP\'li Matkap: Parlamento Saygısını Yitirmiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Parlamento saygısını yitirmiştir. Çıkardıkları yasalara da güven kalmamıştır." dedi.

12.03.2014 22:11  Güncelleme: 23:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Parlamento saygısını yitirmiştir. Çıkardıkları yasalara da güven kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle parlamentonun da yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Matkap, Pazaryeri ilçesinde, partisinin seçim koordinasyon merkezini ve esnafı ziyaret etti.

Matkap, CHP İlçe Örgütü'nü ziyaretinde yaptığı konuşmada, 1946 yılından bu yana iktidara gelen hükümetlerin, devlet kaynaklarından harcadığı paranın 775 milyar dolar olduğunu, AK Parti hükümetinin ise 11 yılda, 1.6 trilyon devlet kaynağını harcadığını kaydetti.

"Bu hükümetin açıklanan yolsuzluk rakamları üst üste toplandığında, 147 milyar dolar yapıyor" diyen Matkap, "Bu parayla 300 bin öğretmene 30 yıl boyunca maaş verilebilirdi. 2 milyon 900 bin işsize 8 yıl boyunca asgari ücretten maaş verilebilirdi ya da tüm emeklilerimize yirmi beşer bin lira ikramiye verilirdi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal KıIıçdaroğlu'nun bir hesap uzmanı olduğunu söyleyen Matkap, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun bürokratik hayatını incelettiğini fakat en ufak bir suç unsuru bulamadığını ileri sürdü.

Matkap, "Başbakan kendisine hayali bir düşman yaratarak mağdurları oynuyor. Parlamento saygısını yitirmiştir. Çıkardıkları yasalara da güven kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle parlamentonun da yenilenmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Konuşmanın ardından Matkap, partililerle esnaf ziyaretinde bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Matkap: Parlamento Saygısını Yitirmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement