CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap'tan Ttso'ya Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap'tan Ttso'ya Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap\'tan Ttso\'ya Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, beraberinde bölge milletvekilleri ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

04.04.2013 17:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, beraberinde bölge milletvekilleri ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve yöneticilerle birlikte TTSO'yu ziyaret eden Matkap, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. TTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Hacısalihoğlu, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehrin ekonomik durumuyla ilgili heyete bilgi verdi.

EKONOMİ İYİ GİDERKEN BİRDEN DÜŞMESİ ŞÜPHE UYANDIRIYOR

Birkaç gün önce açıklanan büyüme rakamlarındaki düşmenin, Güneydoğu sorunuyla yakından ilgili olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Birkaç gün önce açıklanan büyüme hızı rakamlarına baktığımız zaman, son iki yıldır rakamlar bize ekonominin nasıl gittiğini çok rahat göstermektedir. Güneydoğu siyasetini de bunun yanına koyduğumuz zaman güzel bir yorum yapılacak durum ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki bunları sizler de yan yana koyup güzel bir yorum yapabilirsiniz. Ekonominin gidişatında da bunun etkisi olduğunu düşünmek gerekir. Ekonomi makro seviyede gayet iyi giderken son zamanlarda birden düşmesi bizde böyle bir şüpheyi uyandırıyor. Bu açıdan çok dikkatli hareket etmeliyiz. Çok fazla tavizkar olmadan bu sorunun çözümünü arzu ediyoruz. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap da parti olarak iş dünyasının görüşlerine her zaman büyük önem verdiklerini belirterek başladığı konuşmasında, "Ülkenin birlik ve beraberliği ve demokrasimizin güçlenmesi, ticaret ve sanayimizle iç içe konulardır. Böylesine önem taşıyan ticaret ve sanayi odaları da haliyle siyasetin dışında kalmamalı. Bizler sizlerin birikim ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İKTİDARDA OLSAYDI

İktidarın ekonomi ve dış politika yönetimini eleştiren Matkap, "Ben inanıyorum ki CHP iktidarda olsaydı turizm gelirlerimiz 23 milyar doların çok ötesine geçerdi. 40-50 milyar dolarları bulurdu. Çünkü 'yurtta barış, dünyada barış' bizim temel politikamız. İktidar sıfır sorunla başladı ancak şimdi sıfır komşuya düştük. Bugün 150 milyar olan ihracatımız CHP kadrolarının iktidara gelmesiyle 200 milyar dolara gelirdi" diye konuştu.

"Toplumsal barışı en çok CHP arzu ediyor" diyen Matkap, konuşmasını "Toplumsal barış için en büyük bedeli CHP ödemiştir. CHP'nin bu konuda duruşu ile kimsenin en ufak bir sorgulama yapmaya hakkı yoktur. Toplumsal barışı destekliyoruz ama cumhuriyetin temel değerlerine dokundurtmayız. Ulus devlet niteliğimizden asla taviz vermeyiz. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Tamam, toplumsal barış önemli ama bizi bugünlere getiren demokrasi ve cumhuriyetin temel değerlerinden kopmayalım. Bizi bugünlere getiren ulus devlet niteliğimizden kopmayalım. Bütün bunları korumak zorundayız. Zaten CHP'nin duruşu da o yöndedir" sözleri ile sürdürdü.

TRABZON'DA İCRA DAİRESİ SAYISI 3'E ÇIKTI

Ziyarete katılan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmada hak ettiği payı alamadığını belirterek iş dünyasının sıkıntılı bir dönemde olduğunu söyledi. 152 bin esnafın icralık olduğuna işaret eden Canalioğlu, Trabzon'daki icra dairesi sayısının 1'den 3'e çıkmasının düşündürücü olduğunu ifade etti. Trabzon'un teşvikte gerçek yerinde bulunmadığını da savunan Canalioğlu, "Bütün bu sorunları elbirliğiyle çözeceğiz" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu da teşvikle ilgili olarak bunun bazı bürokratların işgüzarlığından kaynaklandığını belirterek, "Bazı bürokratlar işgüzarlık yapmamış olsaydı biz yerimizde kalacak 5. bölgede olacaktık. Başbakanın söylediği şekliyle bir teşvik çıkarsa o herkesi memnun edecektir. Ama bakanların yapmış olduğu çalışmayla çıkarsa herkesi memnun etmeyecektir. Bizim bu noktada inanacağımız Başbakan'ın söyledikleridir" açıklamasında bulundu.

Başkan Hacısalihoğlu ziyaretin anısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve milletvekillerine telkari işlemeler hediye etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap'tan Ttso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement