CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Tokat'ta - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Tokat'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Parti'li bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtülü katılacaklarını açıklamalarına ilişkin, "Cumhuriyet Halk Partisi olara...

29.10.2013 18:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Parti'li bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtülü katılacaklarını açıklamalarına ilişkin, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu değerlendiriyoruz ama genel anlamda bunu doğru bulmadığımızı belirtmek isterim çünkü orası demokrasinin mabedi, merkezi" dedi.

Partisinin Tokat İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Matkap, Türkiye'nin çağdaş bir cumhuriyet olduğunu söyledi. Cumhuriyetin en temel özelliklerinden birinin egemenliğin millete devredilmesi olduğunu belirten Matkap, Türkiye'de farklı etnik yapıdan ve inançtan insanların bir arada yaşamasının, cumhuriyetin harikalarından olduğunu ifade etti.

Matkap, AK Parti'li bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtülü katılacakları yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatan bir basın mensubunun, "CHP'nin bu açıklamalara karşı tutumu nedir?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu değerlendiriyoruz ama genel anlamda bunu doğru bulmadığımızı belirtmek isterim çünkü orası demokrasinin mabedi, merkezi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin gelenekleri, görenekleri var, iç tüzüğü var, yerleşmiş gelenekleri var. Türkiye'nin prestij kurumu. Bunlar suni gündemler. AK Partililer, bu gündemlere sığınmamalıydı. Bunların gereği yok. Türkiye'de yoksullaşan yoksullaşana, iflas eden edene. Asıl gündem maddelerimiz o olmalı ama nedense AK Parti hükümeti veya Başbakan, toplumu kutuplaştırmakla meşgul. Toplumu kutuplaştırmakla geleceğini sağlamlaştıracağını düşünüyor. O nedenle doğru bulmuyorum ama MHP'nin yüreklendirmesi tabii ister istemez bu konuda belli sıkıntıların yaşanacağını gösteriyor. Herkes inancını özgürce yaşıyor. Buralara taşınmamalı. Türkiye'nin uluslararası camiadaki saygın yerine bir zarar gelmemeli. Yaşayacağız, göreceğiz belki de bu anlayışlardan vazgeçme durumu var çünkü Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine ve Türkiye'nin sorunlarına katacak bir şeyi yok."

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin gelişmelerin ne aşamada olduğunun sorulması üzerine, Matkap, "Bu konu uzun zamandır basınımızda yer alıyor, medya bu konuyu işliyor, farklı şekillerde işleniyor. Önümüzdeki günlerde bu konunun resmi bir şekilde ele alınacağını tahmin ediyorum ama bize henüz ulaşmış bir başvuru yok. Diğer genel başkan yardımcısı arkadaşların gittiği yerlerde bu sorulara muhatap olduğunu görüyorum. Sanıyorum çok yakın bir zamanda bu konuda kamuoyunu aydınlatacak verilere sahip olacağız" diye konuştu.

-açıklamalar

-detay görüntüler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Tokat\'ta
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement