CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in seçim gezisi - - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in seçim gezisi -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin\'in seçim gezisi -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bir ülkenin başbakanını düşünün, başka bir ülkenin Esma'sı için gözyaşı dökerken, Berkin'in ailesine 'başınız sağolsun' demiyorsa, bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarı, bizim iktidarımız değildir" dedi.

11.03.2014 18:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bir ülkenin başbakanını düşünün, başka bir ülkenin Esma'sı için gözyaşı dökerken, Berkin'in ailesine 'başınız sağolsun' demiyorsa, bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarı, bizim iktidarımız değildir" dedi.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, adayları Mehmet Yula'ya destek istedi.

Daha sonra Altındağ ilçesine geçen Tekin, buradaki adayları Melih Baran Kılıç ile yine esnaf ziyaretleri yaptı.

Mamak adayları Coşkun Torun'un çalışmalarına da destek veren Tekin, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Berkin Elvan'ın yaşam savaşını kaybettiğini anımsatan Tekin, Elvan'ın ölümünden Hükümetin ve Başbakanın sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Tekin, "Gezi sürecinden sonra 8'nci körpecik çocuğumuzu kaybettik. Katil aramayacağız, bu çocuklarımızın katili bugün Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ve onun iktidarıdır. Bir ülkenin başbakanını düşünün, başka bir ülkenin Esma'sı için gözyaşı dökerken, Berkin'in ailesine 'başınız sağolsun' demiyorsa, bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarı, bizim iktidarımız değildir" ifadesini kullandı.

Tekin, şunları söyledi:

"Daha çok Berkin'lerin kaybedilmemesi için hemen bugünden itibaren Başbakanın ve bu iktidarın önümüzdeki süreçte daha fazla acı yaşatmamaları için istifa etmesi gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde yaşananların sorumlusu elbette bunlar olacaktır. CHP'liler bütün bu karanlık süreci aydınlığa kavuşturacaktır. Sendikalar, sivil toplum örgütleri, odalar... Maalesef hepsi suskun. Sadece CHP'ye görev kalıyor. Gecemize gündüzüme katarak 30 Mart'tan zaferle çıkmalıyız."

Yaptırdıkları araştırmalara göre hem Ankara Büyükşehir'de, hem de Mamak'ta seçimleri kazacaklarını savunan Tekin, "Ankara'yı da Mamak'ı da alıyoruz, bize sadece Ankara, Mamak yetmez. Türkiye'nin dört bir tarafında seçimleri kazanmalıyız" diye konuştu.

Adaylara çalışmalarında başarılar dileyen Tekin, daha sonra Coşkun Torun ile Mamak'taki Salı Pazarı ile bir taksi durağını ziyaret etti.

-Gazetecilere açıklama

Ziyaretleri sırasında bir kahvehanede basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Tekin, 17 Aralık sürecinden sonra Türkiye'de devletin bütün kurumlarının "alt üst olduğu" bir sürecin yaşandığını savundu.

Berkin Elvan'ın ölümüne de değinen Tekin, şunları kaydetti:

"Berkin'in katili AKP iktidarıdır. Yarın tekrar Berkin'lerin ölmemesi için bugünden itibaren, Başbakan ve AKP iktidarının istifa etmesi gerekmektedir. Bu olup bitenler karşısında anayasal görevi neyse onu yapmak zorunda Sayın Cumuhurbaşkanı da. Aksi takdirde bütün bu olup bitenlerin sorumlusu sadece AKP iktidarı değil, Sayın Cumhurbaşkanı siz de olmuş olursunuz, sizi anayasal görevinizi yapmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in seçim gezisi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement