CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu’nu ölümünün 3’üncü yıldönümünde rahmetle anarak, “Kendisi Malatya’ya çok hizmetlerde bulundu.

16.05.2017 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu'nu ölümünün 3'üncü yıldönümünde rahmetle anarak, "Kendisi Malatya'ya çok hizmetlerde bulundu. Zenginden alıp fakire dağıtıyordu" dedi.

Mevlüt Aslanoğlu'nun Malatya'yı çok sevdiğini ifade eden Veli Ağbaba, "Hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatyalıları bir araya getiren bir siyasi kimliğe sahipti. Ben de onunla birlikte uzun yıllar siyaset yaptım, sadece Malatya için değil Türkiye için de çok önemli hizmetlerde bulundu. 1999'da aktif siyasete girdikten sonra Malatya'ya çok büyük yatırımlar yaptı. Malatya'daki köy okullarını ilk kez o bilgisayarla buluşturdu, ilk kez insanlar bilgisayar tuşuna onun sayesinde bastı. Kendisine 'Ben modern dilenciyim' diyordu. Zenginden alıp fakire dağıtıyordu. Belki de devletten fazla Malatya'ya o yatırım yapmıştır. Onun yaptığı yatırımları unutmamak lazım. Ben kendisini bir kez daha rahmetle, saygıyla ve sevgiyle anıyorum" ifadelerini kullandı.

"Mevlüt Aslanoğlu isminin Malatya'da yaşatılmasını istiyoruz"

Ağbaba, Mevlüt Aslanoğlu isminin Malatya'da yaşatılmasını istediklerini ifade ederek, "Biz Mevlüt Aslanoğlu'nun isminin Malatya'da güzel bir yerde yaşatılmasını isteriz. Çünkü kendisi herkese hizmet eden, kimseyi ayırmayan bir insandı. Bunun için Mevlüt Aslanoğlu isminin Malatya'da bir caddeye veya bir merkeze verilmesi gerekiyor. Onun için hem örgütümüz hem de Belediye Meclis üyelerimiz bir teklifte bulunacaklar, inşallah olumlu karşılanır" diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da Mevlüt Aslanoğlu'na Allah'tan rahmet dileyerek, "Biz onu çok özlüyoruz. Mevlüt Aslanoğlu'nun Malatya için yaptıkları herkesin hafızasında. Malatya'ya eğitim ve sağlık alanında çok önemli katkılar sundu. Malatya'ya çok önemli hizmetler getirdi. Kendisi farklı bir siyaset anlayışıyla Malatyalılara hizmet etti. Bugün, bütün Malatyalıların onu özlediğini biliyoruz. Kendisi gerçekten adam gibi adamdı, partide hepimizin ağabeyliğini yapardı. Bizler kendisinden çok şey öğrendik. Türkiye siyaseti de onun hoşgörü anlayışından çok şeyler öğrendi. Bizler ondan devraldığımız bu hoşgörü siyasetini yayacağız ve onun bize bıraktığı miraslara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement