CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"Peygamber Efendimizin karikatürlerinin yayınlanmasını doğru bulmuyorum" "Türkiye'de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin incitilmemesi konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini bekleriz"

14.01.2015 13:12

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir gazetede iki yazarın köşesinde yayınladığı "Charlie Hebdo" dergisinin kapağına ilişkin, "Peygamber Efendimizin karikatürlerinin yayınlanmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dört eski bakanın yargılanmadan aklandığını öne sürerek eleştirilerde bulundu.

Namuslu ve şerefli insanların itham olunan suçlardan "yargılanarak aklanmak" isteyeceğini ifade eden Özkes, "Ancak zamanımızda yargılanmadan aklanma yolu nevzuhur etti ki böyle bir ucubelik ne insanlık tarihinde ne İslamlık tarihinde mevcuttur" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkes, bir gazetede iki yazarın köşesinde yayınladığı "Charlie Hebdo" dergisinin kapağındaki Hz. Muhammed'in tasvir edildiği karikatüre ilişkin, "Peygamber Efendimizin karikatürlerinin yayınlanmasını doğru bulmuyorum" görüşünü paylaştı.

İslam inancına göre Müslümanların tüm peygamberlere inandığını vurgulayan Özkes, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bütün peygamberlere saygılıyız, saygısızlık göstermek inancımıza aykırıdır. Ancak Peygamberimize de saygı gösterilmesini bekleriz. Dolayısıyla Türkiye'de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin incitilmemesi konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini bekleriz. Peygamberimize dil uzatılmasına asla ve kat'a kabullenmediğimiz gibi birileri dil uzattı diye de onlara vahşet uygulanmasının ve öldürülmelerinin karşısındayız."

Fransa'da  "Charlie Hebdo" dergisine yönelik saldırıda 17 kişinin öldürülmesini kınadıklarını dile getiren Özkes, "Terörü kınıyoruz, din, iman, Allah adına öldürülmesini de ayrıca kınıyoruz" sözlerine sarfetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement