CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkındaki iddialar nedeniyle korumaya çalıştığını ileri sürerek, "Sayın Başbakan'ın elini yargıdan çekmesi lazım" dedi.

27.07.2012 15:16

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkındaki iddialar nedeniyle korumaya çalıştığını ileri sürerek, "Sayın Başbakan'ın elini yargıdan çekmesi lazım" dedi.

Parti Genel Merkezi'nden gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu hakkındaki iddialarla ilgili olarak Danıştay Başkanlar Kurulu'nun soruşturma başlatması talebiyle Danıştay Başkanlığı'na dün başvuru yaptıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Londra'ya gidişi öncesinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada CHP'nin Danıştay ile ilgili girişimini kastederek, "Bunlar iyi niyetli çabalar değil" dediğini hatırlatan Tanrıkulu, "Başbakan niyet okuyuculuğundan vazgeçsin. Niyet okumak Başbakanın işi değil" dedi.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında somut olgular üzerinde basına yansıyan olayların olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın dosyasına yansıyan tapeler var, teknik takip kayıtları var ve bu kayıtlarda da Sayın Danıştay Başkanı'nın, bir yargıcın konumuna uygun düşmeyen davranış içerisinde olduğu gözlemleniyor. Bir ay içerisinde, adı daha sonra bir çeteyle ilişkilendirilmiş bir şahsiyetle üç kez görüştüğü ortaya çıkmış ve bu görüşmelerden biri de uygun olmayan bir ortam içerisinde yani araç içerisindedir. Bu şüpheli bir durumdur, şaibe ortaya çıkaran bir durumudur. Bununla ilgili soruşturma yapılması lazım" dedi.

HSYK Başkanvekili İbrahim Okur'un bir gazeteye yaptığı açıklamada görüşmenin içeriğine göre soruşturma başlatabileceklerini söylediğini belirten Tanrıkulu, "Sayın Başbakan Danıştay Başkanını korumaya çalışıyor. Sayın Başbakan'ın elini yargıdan çekmesi lazım, yargının kendi işleyişinde, kendi karar vereceği ortamı yaratması lazım. Ama dünkü açıklamaları daha önce Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları gibi Başkan Karakullukçu'ya sahip çıkan ve Danıştay'ın saygınlığına gölge düşüren açıklamalardır" diye konuştu.

"Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Biz hukuk örgütlerine çağrıda bulunduk. Barolara çağrıda bulunduk. Danıştay'a tepki vermeleri konusunda dikkatlerini çektik" diyen Tanrıkulu, terörle mücadeleden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı'na Sedat Selim Ay'ın atanmasını da eleştirdi. Tanrıkulu, "Bu ayıbın arkasındaki görevlileri korumak bu hükümete düşmez. Hem 'İşkenceye sıfır tolerans' diyeceksiniz hem de işkenceyle ilişkisi AİHM kararıyla ortaya çıkmış görevlileri en üst düzeye getireceksiniz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement