"Zayıflayan Hükümetler Dış Düşman Üretir" - Son Dakika
Politika

"Zayıflayan Hükümetler Dış Düşman Üretir"

"Zayıflayan Hükümetler Dış Düşman Üretir"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Zayıflayan hükümetler dış düşman üretir." dedi.

24.03.2014 14:28  Güncelleme: 14:32

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Zayıflayan hükümetler dış düşman üretir" dedi.

Ak Parti iktidarının bütün dünyayı arkasına alarak geldiğini, şimdi ise bütün dünyayı karşısına alarak gittiğini belirten Balbay, Başbakan Erdoğan'ın bugün kendi eseriyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Nazım Özcan'a destek vermek amacıyla CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, Mustafa Balbay'ı Trabzon'da ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek sözü Balbay'a bıraktı.

Yerel seçim haftasına girdiklerini belirten Mustafa Balbay, Türkiye'nin 3 seçimlik önemli sürecin ilk adımını 30 Mart'ta vereceğini belirterek şöyle konuştu: "30 Mart sonrasının ardından 10 Ağustos ve 24 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışılmaya başlanacak daha sonra önümüzdeki yıl Haziran ayında normal takvime göre yapılması planlanan genel seçimler var. Özgürlüğümün 104. günündeyim. 104 günde 37'nci şehre gelmiş durumdayım. 231'nci konuşmayı yapıyorum. Anadolu'yu dolaştım insanların arasında hem seçim nabzını yokladım hem onların genel düşüncelerini sordum. Anadolu, Türkiye yeni bir iktidar istiyor. Gerçekten iktidarın 12 yıllık sürecinde Anadolu yorulmuş. Sorunlar üst üste birikmiş. Ben yerel seçimle birlikte genel seçimlerde bir CHP iktidarı görüyorum. Yerel seçimler bunun ilk adımı olacak."

Son twitter yasaklamasına değinen Balbay, bu iktidarın bütün dünyayı arkasına alarak geldiğini şimdi bütün dünyayı karşısına alarak gittiğini söyledi.

TRABZON'A YAPILAN ATAMALAR

Balbay, HSYK kararları sonrası Ergenekon davasında görev yapan hakim ve savcı atamaları ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Ergenekon hakimlerinden biri Trabzon'a atandı. Biz yıllarca mahkemede hukuk ararken, Ergenekon hakimleri hukuku hiçe sayarak bizleri mahkum etmeye girişmişlerdi. 15 gün dolmasına rağmen hala gerekçeyi yazamıyorlar. Bir dedikodu gerekçe 7 bin sayfaymış. İddianamesi 22 bin sayfa, delil klasörleri 120 milyon sayfa olan bu davanın gerekçesi de 7 bin sayfa olur. Bunu kaç kişi okuyabilir. Bugün Ergenekon hakimlerinin Anadolu'nun 6 iline gönderilmesi kendilerininde bir hukuk arayışı içinde olduklarını gösteriyor. Biz, mahkemede defalarca hukuk bir gün herkese lazım olur demiştik. Üç bin saat hakim karşısında durdum. Böyle bir yargılama yaşadım. Kaos ortamı vardı. Büyük bir enkaz bıraktılar. Bu adalet enkazı bence dünya tarihinde doğal depremlerden ortaya çıkmış enkazlardan bile çok daha büyük bir enkazdır."

YENİ ŞEYLER KONUŞACAĞIZ

Suriye'de yaşananların önemli olduğunu anlatan Balbay, şunları söyledi: "Türkiye'nin güvenliği önemlidir ama bugünkü iktidarın Türkiye'nin güvenliğinden çok seçim güvenliğini sağlamaya çalıştığını düşünüyorum. 1 hafta kaldı, 30 Mart'tan sonra yeni şeyler konuşacağımıza inanıyorum."

Önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğini en iyi bilen kişinin başbakan olduğunu anlatan Balbay, sözlerine şöyle devam etti: "Önceki günkü açıklamasında 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de dinlemişler her şeyi depolamışlar' demişti. Korkusu bundan, biz Ergenekon'da 54 gizli tanık ile karşı karşıya kaldık. Düşmanımın bile gizli tanık ile karşı karşıya kalmasını istemem. Bilmediğiniz biri sizi suçluyor. İstanbul Emniyeti'nin arşivi yüzlerce gizli tanık ifadesiyle dolu, bu ifadeler öyle ifadeler ki isterseniz başbakan dahi tüm hükümet üyelerini zor durumda bırakabilirsiniz. O zaman duyduk biz bunu. Belki de biz bu kirli savaşın başlangıcını yaşıyoruz."

Basın toplantısının ardından Mustafa Balbay, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ile birlikte Giresun'a gitti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Zayıflayan Hükümetler Dış Düşman Üretir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement