CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse Açıklaması

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse Açıklaması

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Adalet yürüyüşümüzle en çok ihtiyaç duyduğumuz umudun tohumlarını ektik. Adalet kurultayı ile bu umudu birlikte yeşerteceğiz.

10.08.2017 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Adalet yürüyüşümüzle en çok ihtiyaç duyduğumuz umudun tohumlarını ektik. Adalet kurultayı ile bu umudu birlikte yeşerteceğiz." dedi.

Köse, partisinin Kütahya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, adalet yürüyüşünün ardından adalet kurultayını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adalet yürüyüşünün, 80 milyonun adalet ihtiyacı için yapıldığını belirten Köse, şöyle konuştu:

"Kendimiz, evlatlarımız, kadınlarımız, erkeklerimiz ve en önemlisi geleceğimiz için adalet yürüyüşü yapıldı. Katılan herkes kendinden bir parça buldu. Adalet yürüyüşünde, bir ülkenin herkesin ortak paydası olduğu hissedildi. Bu ülkede yaşanan bir acının diğer kişiler tarafınca hissedilmesine neden oldu. Bu yüzden Çanakkale'de 26-30 Ağustos tarihleri arasında adalet kurultayı düzenleyeceğiz. Adalet kurultayı da adalet arayanlar için çok önemlidir. Adalet kurultayında, farklı başlıklarla adaleti tartışacağız. Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, dinde, medyada ve yaşamda adalet. Bu başlıkları tartışacağımız bir adalet kurultayı yapacağız. Adalet yürüyüşümüzle en çok ihtiyaç duyduğumuz umudun tohumlarını ektik. Adalet kurultayı ile bu umudu birlikte yeşerteceğiz."

Köse, müftülerin nikah kıymasına yönelik tartışmalara da değinerek, "Müftülerin nikah kıyması yönündeki tasarı göstermektedir ki farklı kesimleri etkileyecek adaletsizlik devam ediyor. Nikah memurlarına ihtiyaç mı var, böyle bir tasarıya ne gerek var? Nikahı müftüler veya imamlar kıyacak. Sonra bu müftüler veya imamlar, 3 defa boş ol deyince boşanma mı gerçekleşecek? Biz Medeni Kanun'un geriye gitmesine asla izin vermeyeceğiz. Kadınlarımızın medeni hukukun verdiği haklardan vazgeçmeye hiç niyeti yok." görüşünü savundu.

Toplantıya, İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Gülseven ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement