CHP'li Çandar, Yeni Termik Santralin Kurulmasını Eleştirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Çandar, Yeni Termik Santralin Kurulmasını Eleştirdi

CHP\'li Çandar, Yeni Termik Santralin Kurulmasını Eleştirdi

CHP Milletvekili Tolga Çandar "Muğla halkı olarak canımızı dişimize takacağız ve Karacahisar'daki bu termik santralin yapımını da durduracağız" dedi.

19.07.2013 14:09  Güncelleme: 14:37

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Muğla'ya yeni bir termik santrali kurulmasına tepki göstererek, "Muğla halkı olarak canımızı dişimize takacağız ve Karacahisar'daki bu termik santralin yapımını da durduracağız" dedi.

Çandar, konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hükümetin Milas'ın Karacahisar köyüne Muğla'nın 4. termik santrali kurma adımları attığını belirten Çandar, termik santraller, nükleer enerji ve HES'lerin ülkenin ihtiyacı olan enerji türleri olmadığını, yenilenebilir enerji kaynaklarının harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Termik santrallerin olduğu bölgelerde kanser oranlarının yüzde 65 arttığını, gencecik insanların kanserden öldüğünü, kirlilikten dolayı evlerde pencerelerin açılmadığını, kurutmak için dışarıya asılan beyaz çamaşırların bir süre sonra siyah renge büründüğünü belirten Çandar, " Köyceğiz'de HES yapımını durdurmuştuk. Muğla halkı olarak canımızı dişimize takacağız ve Karacahisar'daki bu termik santralin yapımını da durduracağız" dedi.

Bodrum ve beldelerinde açılan taş ocaklarının çevreyi tahrip ettiğini, bu ocakları 9 kez kapattırmalarına rağmen Ankara'dan gelen emirlerle her defasında yeniden açıldığını belirten Çandar, Mandalya koyundaki balık çiftliklerinin de çevre faciası yarattığını kaydetti. Akyaka'da balkonsuz, kibrit kutusu gibi TOKİ evlerinin yapıldığı ve buradaki imar birlikteliğinin bozulduğunu belirten Çandar, "Hükümet termik santralleriyle, HES'leriyle, bilinçsiz yağmacı çevre katliamlarıyla, bölgemizi, holdinglerin, bir avuç rantiyenin çöplüğü haline getirmek istemektedir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a seslenen Çandar, "Torunlarını alıp bu termik santrallere yakın bir köyde yaşamaya söz versinler, ben muhalefeti bırakacağım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Çandar, Yeni Termik Santralin Kurulmasını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement