CHP'li Dokuzcan'dan 'Çözüm Süreci' Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Dokuzcan'dan 'Çözüm Süreci' Açıklaması

CHP\'li Dokuzcan\'dan \'Çözüm Süreci\' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların çözüm sürecine ilişkin bakış açılarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Siyasette kadınlar arttıkça, kadın duyarlılığı geliştikçe, kadının yüreğiyle sesi söze"...

28.02.2013 12:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların çözüm sürecine ilişkin bakış açılarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Siyasette kadınlar arttıkça, kadın duyarlılığı geliştikçe, kadının yüreğiyle sesi söze geldikçe bu sorun daha çabuk çözülecektir" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadın kolları tarafından yürütülen "7 ayda 7 bölge Anadolu Yollarında" projesinin tanıtımını yapmak üzere Kırıkkale'ye geldi. CHP Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Dokuzcan, seçimleri kazanmanın yolunun kadınlardan geçtiğini, kadın olmadan seçim kazanılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Dokuzcan amaçlarının, Türkiye'nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar 7 bölgede 43 ili ziyaret ederek farklı kadın gruplarına ulaştıklarını söyleyen Dokuzcan, çözüm sürecine ilişkin kadınların görüşlerini ise şu sözlerle açıkladı:

" Akçakale'ye top mermisi düşmesinin hemen ardından biz bölgedeydik. Orada taziye çadırlarında 300 kadar kadınımızla bir araya geldik. Daha sonra diğer taziye evimizde de bir o kadar kadınımızla bir araya geldik ve şunu konuştuk. Ülkenin birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var. Anadolu coğrafyasının analarından gelen ses huzur istiyor, barış istiyor. Bu ülkede yaşanan hassasiyetlerde en çok acıyı çeken kadın tabi ki sorunların çözülmesini istiyor. Erkek siyaseti buna ne kadar çözüm bulur o ayrı bir tartışma konusu. Siyasette kadınlar arttıkça, kadın duyarlılığı geliştikçe, kadının yüreğiyle sesi söze geldikçe bu sorun daha çabuk çözülecektir. Kadınlarımız bazı şeyler için yeter diyor."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Dokuzcan'dan 'Çözüm Süreci' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement