CHP'li Güven'den, '4 Çocuk' Söylemiyle İlgili Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Güven'den, '4 Çocuk' Söylemiyle İlgili Soru Önergesi

CHP\'li Güven\'den, \'4 Çocuk\' Söylemiyle İlgili Soru Önergesi

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 çocuk söylemiyle ilgili önerge verdi.

02.11.2013 10:39

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 çocuk söylemiyle ilgili önerge verdi. Güven, "Dört çocuklu bir ailenin geçinebilmesi, çocuklarını okutarak meslek sahibi olmalarını sağlaması için kaç lira gereklidir? Kadının çalışması sağlanacak mıdır? Sağlanacaksa, zaten düşük gelirli işlerde çalışan kadın 4 çocukla nasıl çalışacaktır" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, "Bir kadın olarak özellikle kadınların çalışma hayatında yaşadığı sıkıntıları farklı farklı örnekler ve konular üzerinden sürekli olarak Meclis'e taşıyoruz. Ancak 11 yıldır ne bu konuda ne de kadın işsizliğiyle ilgili bir iyileşme görmedik. Ama sosyal devlet olarak vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta eksiğini kapatamayan iktidar, kadınların doğuracağı çocuk sayısı hakkında sürekli bir söylem hakkını kendisinde görebiliyor" dedi.

"DÖRT ÇOCUKLU KADIN NASIL ÇALIŞACAK?"

Güven, Bakan Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi: "Dört çocuklu bir ailenin geçinebilmesi, çocuklarını okutarak meslek sahibi olmalarını sağlaması için kaç lira gereklidir? Kadının çalışması sağlanacak mıdır? Sağlanacaksa, zaten düşük gelirli işlerde çalışan kadın 4 çocukla nasıl çalışacaktır? Düşük maaş alıp çocuklarını paralı kreşe bırakmak ile evde oturup çocuğa bakmak arasında tercihe zorlanan kadın Bakanlığınızca hangi yolu seçecektir? Kadınların çalışıp çocuklarını kreşe göndermeleri için kreş eksikliğini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Kadının çalışarak geçimini kazanması ve kreş sorunu neden hükümetinizin 11 yıllık iktidarında çözülememiştir? 11 yıldır çözüme kavuşturulmayan kadınların geliri ve çocukların kreş ihtiyacı, yerel seçimlere 5 ay kala çözülecek midir? ya da çözüme kavuşturuluyormuş gibi seçim öncesi algı yaratılmak mı istenmektedir?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Güven'den, '4 Çocuk' Söylemiyle İlgili Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement