CHP'li Süllü: "Kadınların kazanılmış hakları pazarlık konusu yapılıyor" - Son Dakika
Politika

CHP'li Süllü: "Kadınların kazanılmış hakları pazarlık konusu yapılıyor"

CHP\'li Süllü: "Kadınların kazanılmış hakları pazarlık konusu yapılıyor"

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AK Parti'nin "kadınların kazanılmış haklarını pazarlık konusu yaptığını" öne sürdü.

30.03.2023 14:43  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AK Parti'nin "kadınların kazanılmış haklarını pazarlık konusu yaptığını" öne sürdü.

Süllü, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun CHP'li üyeleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "seçimi kaybedeceğini anlayarak kadın hakları üzerinden oy devşirme derdine düştüğünü" savundu.

Kadınların politik malzeme yapılmaya çalışıldığını iddia eden Süllü, "AKP, iktidarda bulunduğu 21 yıllık süreçte kendi tabanını bir arada tutmak için kadın hakları, kadın bedeni, kadın giyimi üzerinden ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı anlayışla çoğu zaman da nefret söylemini kullanmaktan hiçbir zaman çekinmedi." ifadelerini kullandı.

"AK Parti'nin kadınların kazanılmış haklarını pazarlık konusu yaptığını" ileri süren Süllü, "Seçimi kaybedeceklerini anlayınca kadınların kazanımı diye savundukları 6284'ten vazgeçmekte hiçbir sakınca görmediler." görüşünü paylaştı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de düzenlediği basın toplantısında, Hatay'da belediyelerin kurduğu çadırların kaldırılarak yerine AFAD çadırlarının kurulmaya çalışıldığını iddia etti.

Bu uygulamanın sebebini öğrenmek için Hatay'da yetkili valiyi aradığını "Daha güvenli çadırlar vereceğiz" yanıtını aldığını belirten Şahin, "Bugüne kadar bu çadırları neden vermediniz?" diye sorduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Süllü: 'Kadınların kazanılmış hakları pazarlık konusu yapılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.


Advertisement