CHP Milletvekili Gürer: Et üretiminde açık oluşuyor - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Gürer: Et üretiminde açık oluşuyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kırmızı et üretiminde açık oluştuğunu ve bu durumun canlı hayvan ithalatı ile yurt dışından et ithalatının artmasına neden olacağını belirtti. Gürer, ülkede bu açığın oluşmadan planlama ile sorunların aşılması gerektiğini vurguladı.

26.10.2023 20:47

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Et üretiminde de açık oluşuyor. Canlı hayvan ithalatı ile yurt dışından et ithalatı da artacak. Önemli olan ülkemizde bu açığın oluşmadan, planlama ile bu sorunların aşılması" diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladı. Komisyonda konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2024 yılında Türkiye'nin ithalatçı konumunun devam edeceğini dile getirerek, "Kırmızı et üretimi miktarında da 2023 yılında gerçekleşme 1 milyon 825 bin ton, 2024 yılında ise 1 milyon 727 bin ton olarak ifade ediliyor. 2026'da da 1 milyon 788 bin ton. Bu durumda et üretiminde de açık oluşuyor. Demek ki canlı hayvan ithalatı ile yurt dışından et ithalatı da artacak. Önemli olan ülkemizde bu açığın oluşmadan, planlama ile bu sorunların aşılması" dedi.

CHP Milletvekili Gürer: Et üretiminde açık oluşuyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Gürer: Et üretiminde açık oluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement