CHP Selçuk Kongresinde Başkan Hasan Uysal Güven Tazeledi - Son Dakika
Politika

CHP Selçuk Kongresinde Başkan Hasan Uysal Güven Tazeledi

CHP Selçuk Kongresinde Başkan Hasan Uysal Güven Tazeledi

CHP Selçuk İlçe Kongresi büyük bir heyecanla gerçekleşti.

06.12.2015 09:23

CHP Selçuk İlçe Kongresi büyük bir heyecanla gerçekleşti. İki adayın yarıştığı çarşaf liste ile gidilen seçimlerde mevcut ilçe Başkanı Hasan Uysal 73 delegenin oyunu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Divan Başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın yaptığı, Divan üyeliklerini Filiz Ceritoğlu Sengel ve Yakup Gezer'in yaptığı seçim saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak gündem maddelerine geçildi. Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda gerçekleşen kongreye CHP İl Başkanı Bedri Serter, çevre ilçelerden gelen parti yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.

En uzun kongre süreci yaşandı

Parti içi demokrasiyi ilk kez çarşaf liste ile seçime giderek İzmir ve tüm Türkiye'ye gösteren CHP Selçuk İlçe Örgütünde iki aday yaptığı konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Çarşaf liste ile bu güne kadar en uzun kongreyi yaşayan CHP Selçuk İlçe Örgütünde demokrasi işledi. Saat 12: 00'de başlayan ve gece saat 00: 30'da sona eren kongrede mevcut ilçe Başkanı Hasan Uysal galip çıktı. 135 delegenin oy kullandığı kongrede Hasan Uysal 73, ADD Selçuk İlçe Başkanı Tuncay Kireç 52 oy aldı.

Yönetim ve İl Delege üyelerinin çarşaf listeyle yapıldığı seçimlerde CHP'nin yeni Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Nevruze Gültekin, Eyüp Kılıç, İbrahim Ahmetçik, İpek Arkman, Merve Çalışkan, Ayten Özazman, Zuhal Gülümser Uygur, Mediha Fiçör, Sertan Şaban Topalan, Osman Yelken, Berat Hamdi Candemir, Abdullah Yıldız.

İl Delege üyeleri: Muzaffer Emin Cömert, Hüseyin Vefa Ülgür, Hasan Uysal, Merve Çalışkan ve Özge Yıldırım.

Eski Başkan'dan destek geldi

Öte yandan parti örgütü tarafından aday çıkaracağı yönünde merakla beklenen ancak aday çıkarmayan Selçuk Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve ekibi, mevcut ilçe Başkanı Hasan Uysal'a destek verdi. Eski Başkan Ülgür, ilçe yönetim kurulu ve il kongre delegeliği için mücadele etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Selçuk Kongresinde Başkan Hasan Uysal Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement