CHP, Uyuşturucu Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Politika

CHP, Uyuşturucu Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP, Uyuşturucu Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP, uyuşturucu ve keyif verici maddeler sorununun çözümü için Meclis araştırması açılmasını istedi.

11.07.2014 12:12  Güncelleme: 12:09

TBMM (AA)- CHP,  uyuşturucu ve keyif verici maddeler  sorununun çözümü için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, uyuşturucu maddelerin kullanımının, insanlık tarihi kadar eskiye dayandığı belirtildi.

Uyuşturucu bağımlılığının, özellikle gençleri tehdit eden büyük bir tehlike olduğuna işaret edilerek, şartlar ne olursa olsun, kullanılan bütün uyuşturucu maddelerin zararlı olduğu vurgulandı.

Gerekçede, başlangıçta zevk için kullanılan, daha sonraları doğru düşünme becerisini ve davranışları olumsuz etkileyen, yoksunluğunda insanı zor duruma düşüren her maddenin uyuşturucu olduğu belirtildi.

Uyuşturucunun vücutta bıraktığı kalıcı izlerin, bir sonraki nesli bile olumsuz etkilediği, dünyada ve Türkiye'de bu kadar çabuk yayılan bir tehlikenin, hiçbir şekilde göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde 2005'te  madde bağımlılığından gözaltına alınıp tutuklananların sayısı 4 bin 125 iken, 2012'de aynı durumdan 130 bin 49 şüpheli yakalanmıştır. Ülkemizde 13 ilimizde 22 madde bağımlılığı tedavi merkezi bulunmaktadır. Bu sayı çok yetersizdir ve özellikle son yıllarda ivedilikle artırılmayı beklemektedir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığından yatarak tedavi gören hastalar incelendiğinde; 2011'de 2 bin 117 iken 2012'de yaklaşık yüzde 123'lük bir artışla 4 bin 720 olmuştur.  2011'de ülkemizde 105 doğrudan madde bağımlı ölüm olayı meydana gelirken, 2012'de bu oran yüzde 54,3 artış göstererek 162'ye yükselmiştir. Bu sayılar ve oranlar bile, ülkemizdeki uyuşturucu kullanımının ne derece tehlikeli boyutlara geldiğinin bir göstergesidir."

Gerekçede, uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenebilmesi için her kesime önemli görevler düştüğü, uyuşturucu ve yasaklı madde kullanan kişilerin tedavi olabileceği bilinci zihinlere kazınması gerektiği vurgulandı.

-Bonzai önergesi

Bu arada, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve arkadaşları da toplum ve insan sağlığını tehdit eden bonzai uyuşturucu maddesi kullanımının gençler arasında yaygılaşması konusunda Meclis araştırması açılmasını talep etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP, Uyuşturucu Sorunu İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement