Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Politika

Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Hizmete Girdi

Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Hizmete Girdi

Çorlu Belediyesi, olası afet durumlarında hizmet vermek üzere planladığı Afet Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, merkezin modern teknoloji ve uzman personellerle afet anında hızlı ve etkili bir şekilde hareket edebileceğini belirtti. Merkez, ilçede tüm çalışmaların tek bir merkezden yönetileceği yeni bir sisteme geçişi sağlayacak.

21.11.2023 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediyesince olası afet durumlarında hizmet vermek üzere planlanan Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi hizmete girdi.

Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü şantiye alanında inşa edilen Afet Koordinasyon Merkezinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, afetlere karşı her an hazırlıklı olunmasının gerektiğini söyledi.

Afetlere karşı daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için merkezin açıldığını belirten Sarıkurt, modern teknoloji ve uzman personellerle afet anında hızlı ve etkili bir şekilde hareket edebileceklerini belirtti.

Sarıkurt, tüm kurumlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirterek, "Merkezimin kurulmasıyla birlikte ilçemizde belediye olarak tüm çalışmalarımızı tek bir merkez vasıtasıyla yöneteceğiz. Afet öncesi ve sonrası tüm hazırlık ve çalışmalarımızı tek bir noktadan koordine edeceğimiz yeni bir sisteme geçmiş bulunuyoruz." dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise ilçeye kazandırılan merkezin önemli olduğunu belirterek, emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı, afetlere yönelik yapılan hazırlıklar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Açılışa, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tezcan Buçan, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement