Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'Üniversitede Gözaltı' Sorusunu Yanıtlamadı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'Üniversitede Gözaltı' Sorusunu Yanıtlamadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül \'Üniversitede Gözaltı\' Sorusunu Yanıtlamadı

Cuma Namazı İçin Camiye Gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makam Aracının Kapısı Açılmadı. Gül'ün Yaveri ve Koruma Müdürü, Kapıya Açabilmek İçin Bir Süre Çaba Gösterdi.

08.10.2010 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gül, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde katıldığı tören sırasında 2 öğrencinin gözaltına alınmasını soran gazetecilere yanıt vermedi.

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kadir Has Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katıldıktan sonra Cuma namazını kılmak için Dolmabahçe'ye geçti.

Ezan okunurken camiye gelen Cumhurbaşkanı Gül, makam aracı durduğu halde yaklaşık 10 saniye makam aracında inemedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün yaveri ve koruma müdürü, kapıya açabilmek için, çaba gösterdi. Makam aracının kapısı, bir kaç denemeden sonra açılabildi. Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Gül'e yoğun yağmur altında, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti. Şemsiyesini kendisi tutan Cumhurbaşkanı Gül, ezan okunurken camiye girdi. Cami çıkışında yoğun yağmura rağmen kapı önende bekleyen habercileri gören Cumhurbaşkanı Gül, " hayırdır, bu yağmurda bu kadar kalabalıksınız burada" diye seslendi. Bir gazetecinin " bir sorumuz olabilir mi sayın Cumhurbaşkanı ? " demesine üzerine Gül, neyle ilgili olduğunu sordu. Aynı gazetecinin çarşamba günü Yıldız Teknik Üniversitesi'nde katıldığı tören sırasında kampüste protesto gösteri yapan öğrencilerin gözaltına alınmasına ilişkin ne düşündüğünü sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, makam aracına yönelerek soruya yanıt vermedi.

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ - Hasan YILDIRIM - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'Üniversitede Gözaltı' Sorusunu Yanıtlamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement