Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan Antlaşması'nın 100. yılında ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan Antlaşması'nın 100. yılında ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan Antlaşması\'nın 100. yılında ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz
24.07.2023 16:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin Lozan Antlaşması ile elde ettiği hakları kararlılıkla savunacağını ve yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını güçlendireceğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin bağımsızlık iradesinin Lozan müzakerelerinde güçlü bir şekilde ortaya çıktığını vurgulayarak, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek Türkiye Yüzyılı vizyonunda milletin öz yurdunda onurlu ve hür bir şekilde yaşama sevdasının en önemli güç kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgede barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini ve Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmetle anıldığını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan Antlaşmasıyla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 100'üncü yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Erdoğan, "Bugün, tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil eden Lozan Barış Antlaşması'nın 100'üncü yıl dönümüdür. Aziz milletimizin tam bağımsızlık iradesi, Lozan Barış Antlaşması'nın müzakere ve imza sürecinde de kendini çok güçlü bir şekilde göstermiştir. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen İstiklal Harbimizi zafere ulaştıran bu irade, bugün de bize rehberlik etmekte, yolumuzu aydınlatmakta, zorluklar karşısında mücadele azmi vermektedir. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinden sonra devletimiz ile milletimizin sergilediği dayanışma, bunun en son ve somut örneğidir" dedi.Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte gerçeğe dönüştüreceklerini belirterek, "28 Mayıs gecesi itibarıyla inşasına başladığımız Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda da en önemli güç ve ilham kaynağımız, milletimizin kendi öz yurdunda onurlu, hür ve başı dik bir şekilde yaşama sevdasıdır. Binlerce yıllık şanlı mazisinde nice saldırıları püskürtmüş, nice engelleri aşmış, nice ihanetin üstesinden gelmiş bir milletin mensupları olarak inşallah Türkiye Yüzyılı'nı da hep birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz. Bölgemizde barışın, istikrarın, güvenliğin tesisi için sahada ve masada güçlü Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lozan Antlaşması'yla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz. Lozan Barış Antlaşması'nın 100'üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i, silah arkadaşlarını, istiklal ve istikbalimiz uğrunda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilikle müşerref olan kahramanları hürmetle anıyor, Rabbim Türkiye'yi ilelebet payidar eylesin diyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan Antlaşması'nın 100. yılında ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz - Son Dakika


Advertisement