Demirtaş'tan Olay Yaratacak Sözler - Son Dakika
Politika

Demirtaş'tan Olay Yaratacak Sözler

Demirtaş\'tan Olay Yaratacak Sözler

"Mesele Beyin Meselesidir''

17.07.2010 12:54  Güncelleme: 20:33

BDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ve MHP arasında yaşanan özel harekat timlerinin bıyıklarına ilişkin 'sarkık-badem bıyık' polemiği ile ilgili ''Son derece seviyesiz bir tartışma. Mesele bıyık meselesi değil beyin meselesidir' dedi. Demirtaş ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik dün söylediği 'işkenceyi savunuyor' sözlerini devam ettirerek ''Başbakan'ın meşruiyeti kalmamıştır' diye konuştu.

Ak Partili Hüseyin Çelik'in 'Özel harekat timlerinin içinde bıyıkları aşağı doğru sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren yanlış insanlar vardı' sözlerine karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ''Bir özel ordu kuruyorlar. Bu ordu badem bıyıklılar ordusu mu olacak?' demiş ve 'bıyık polemiği' başlamıştı.

BDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş da parti bünyesinde olacak 'Siyaset Akademileri'nin açılışı için geldiği İzmir'de polemikle ilgili değerlendirme yaptı. Açılış töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, ''Bıyık tartışması bence son derece seviyesiz bir tartışma. Bu artışmayı yürütenlerin seviyesini gösteriyor. Mesele bıyık meselesi değil beyin meselesidir. Eğer bir insanın düşüncesinde işkence yapmak ve sadizm varsa onun bıyıklarıyla alakalı değildir. Bu yüzden açıklamayı yapanlar işin özünü kamuoyundan kaçırmaya çalışıyorlar' dedi.

HALK ÖZEL ORDUYU İSTEMİYOR

Bu tartışmayı yürütenlerin halkın gündemini işgal etmemesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, ''Bir dönem özel harekat timleri bölgede çok yoğun bir baskı, işkence, köy yakma, faili meçhul cinayetlere imza attılar. Halka zulüm yaptılar. Bu onların bıyıklarıyla ilgili değil beyinleriyle ilgiliydi. Dolayısıyla bunların tartışmayı buraya çekmeleri halkın barış isteğini talebini gözden tutmaya yöneliktir. Halk şu anda özel ordu, harekat filan istemiyor. Barış, uzlaşı ve diyalog istiyor' diye konuştu.

SORUMLULUK BAŞBAKAN'IN

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri ile görüşmemesi konusunda da ''Kendisine gönderdiğimiz cenazelere işkence yapıldığını gösteren görüntüler nedeniyle bizimle görüşmemiş. Dünyada ilk defa bir başbakan cenazeye işkence yapılmasını savundu. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar açık bir işkence savunmasını bırakın başbakan herhangi bir insan yapamazdı. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı 'onlar teröristtir, dolayısıyla onları kimse sahiplenmesin, işkence de edilir, infaz da edilir' demeye getirdi. Başbakan şunu iyi bilmeli ki biz halkın avukatıyız ve buna devam edeceğiz. Kendisinin işkence yapılmış ceset görüntülerinden eğer rahatsızlığı varsa soruşturma açar sorumlularını yargı önüne çıkarır. İşkenceleri yapan cesetlerin kulaklarını kesen gözlerini oyan BDP değil. Orada sorumluluk Başbakan'ındır' dedi.

BAŞBAKAN'IN MEŞRUİYETİ KALMAMIŞTIR

Başbakan'ın konuyu çarpıtarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını öne süren Demirtaş, ''Bu ülkede bir Başbakan, hem de muhafazakar inançlı, imanlı olduğunu belirten bir Başbakan cenazeye yapılan işkenceyi savunmuştur. Bu bir utançtır. Başbakan'ın utancıdır, bu Türkiye'nin de utancı olmasın diye biz herkesi buna tepki göstermeye davet ediyoruz. Bu öyle sıradan basit bir konu değildir. Başbakan bu ülkeye, bu topluma layık bir Başbakan olmadığını ortaya koymuştur. Bizim açımızdan Başbakan'ın meşruiyeti kalmamıştır. O insanların acısıyla bu şekide hakaretvari bir şekilde yaklaşan bir Başbakan'ın meşuriyeti kalmamıştır. O cenazeler bu ülkenin vatandaşıdır, onların anne babası bu ülkenin vatandaşıdır. Eğer kendisi onların Başbakanı değilse çıksın açıklasın.'

Açılışın ardından kalabalık bir partili grubu sloganlar atarak Mezopatamya Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Polis bu sırada sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Demirtaş'tan Olay Yaratacak Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement