Deniz Feneri e. V'de Sıcak Gelişme - Son Dakika
Politika

Deniz Feneri e. V'de Sıcak Gelişme

Deniz Feneri e. V\'de Sıcak Gelişme

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Deniz Feneri e. V" bağlantılı soruşturma kapsamında ifade verdi.

13.09.2011 10:32  Güncelleme: 13:11

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Almanya'daki Deniz Feneri e Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Almanya'daki Deniz Feneri e. V bağlantılı soruşturma kapsamında köstebek iddiaları ile ilgili olarak ifade verdi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından Deniz Feneri e. V bağlantılı soruşturma kapsamında "köstebek" iddiaları ile ilgili olarak şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere çağırıldı. Ankara Adliyesi'ne sabah saatlerinde gelen Korkmaz yaklaşık 2 saat boyunca soruşturmanın koordinasyonundan sorumlu Başsavcı vekili Harun Kodalak ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ile Hakan Pektaş'a ifade verdi. İfade verme sürecinin bir kısmına Kodalak da eşlik etti. İfadenin ardından serbest bırakılan Korkmaz, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basında çıkan haberler üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından bilgisine başvurulduğunu söyleyen Korkmaz, "İfademizi verdik. Genel şeyleri söyledik, soruşturmanın da gizliliği esası çerçevesinde ayrıntıya girmem mümkün değil. Benimle ilgili basında çıkan haberler, sizin de bildiğiniz gibi bildiğiniz şeyleri sordular. Biz de gerekli cevabı verdik" dedi.

Kendisi hakkında basında çıkan haberlerle ilgili tekzip gönderdiğini belirten Korkmaz, bu tekziplerin yayınlanmadığını, kendisi hakkında haber yapan gazetecilere dava açacağını söyledi. Gazetecilerin iddiaları sorması üzerine Korkmaz, "Tekzip yayınlandığı zaman bütün basın yayın kuruluşlarında görürsünüz" dedi. Gazetecilerin savcıların yönelttiği soruların Deniz Feneri ile mi yoksa Kanal 7'deki durumla mı ilgili olduğunu sorması üzerine Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz, "Çok da hatırlamıyorum. Şey çerçevesinde soruları yönelttiler. Ben de gerekli cevapları verdim" yanıtını verdi. Yöneltilen soruların dernekle ilgili olup olmadığının tekrar hatırlatılması üzerine ise Korkmaz "Yok benimle ilgili benimle ilgili çıkan haberlerle ilgiliydi" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Deniz Feneri e. V'de Sıcak Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement