Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

"İçişleri Bakanlığımız, bir yandan sınır kontrolü ve gözetimi ile görevli kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmak, diğer yandan sınırlarımızın korunmasından ve sınır kapılarında güvenlik ve yolcu giriş çıkışından sorumlu olacak yeni profesyonel bir sınır kolluğu teşkilatının kurulması.

29.05.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,  İçişleri Bakanlığının, bir yandan sınır kontrolü ve gözetimi ile görevli kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmak, diğer yandan sınırların korunmasından ve sınır kapılarında güvenlik ve yolcu giriş-çıkışından sorumlu olacak yeni profesyonel bir sınır kolluğu teşkilatının kurulması için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Davutoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Geri Kabul Anlaşmasına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Ülkelerindeki şiddetten kaçan Suriyelilere yönelik "açık kapı politikasının" izlendiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin, taraf olduğu Cenevre Sözleşmesi'nin verdiği bir hukuki seçenek olan "coğrafi kısıtlama" hakkı nedeniyle, Avrupa dışından gelerek Türkiye'ye mülteci statüsü almak üzere başvuranları mülteci statüsünde kabul etmediğini belirtti.

Türkiye'de geçici koruma statüsü altında bulunan Suriyelilerin, mülteci statüsü kazanmasının mevzuata göre mümkün olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığımız, bir yandan sınır kontrolü ve gözetimi ile görevli kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmak, diğer yandan sınırlarımızın korunmasından ve sınır kapılarında güvenlik ve yolcu giriş-çıkışından sorumlu olacak yeni profesyonel bir sınır kolluğu teşkilatının kurulması için çalışmalar yürütmektedir. Yeni Sınır Güvenliği Teşkilatı'nın kurulması ile ilgili yasa tasarısı taslağı çalışmaları anılan Bakanlık bünyesinde devam etmektedir.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex unsurlarının Türkiye topraklarında herhangi bir operasyonel faaliyette bulunması söz konusu değildir.

İçişleri Bakanlığının Irak, İran, Bulgaristan ve Yunanistan sınırlarında Güvenlik Duvarı inşa etme projesi bulunmamaktadır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement