Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. BM Genel Kurulu kapsamında New York'ta bulunan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi ve Kıbrıs konusu ele alındı. Guterres, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın küresel etkilerine yönelik çabalarını takdirle karşıladı. Ayrıca, Kıbrıs meselesi ve Suriye'deki durum da görüşüldü.

23.09.2023 22:57

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Bakanlığın X sosyal medya platformundan yapılan açıklamaya göre, Fidan, 78. BM Genel Kurulu marjında New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü.

Fidan, Guterres ile görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi ve Kıbrıs konusunu ele aldı.

BM Sözcülüğü Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Guterres'in, BM ile Türkiye arasındaki yakın işbirliğini ve Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi de dahil olmak üzere Ukrayna'daki savaşın küresel etkilerine yönelik çabalarını takdirle karşıladığı kaydedildi.

Genel Sekreter Guterres ve Bakan Fidan'ın ayrıca Kıbrıs meselesinin yanı sıra Suriye'deki durumu da ele aldıkları aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement