Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan İşgali Kınaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan İşgali Kınaması

01.06.2026 16:48

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'daki işgali için Netanyahu hükümetini sert bir şekilde kınadı.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'daki işgalini genişletmesini kınayarak, "Netanyahu hükümetinin, Gazze'de yaptığı gibi, Lübnan'da da işgal ettiği yerleri yaşanmaz hale getirerek Lübnanlıları kalıcı göçe zorlamayı amaçladığı görülmektedir" açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Lübnan'daki işgalini genişletmesini en güçlü biçimde kınıyoruz. Netanyahu hükümetinin, Gazze'de yaptığı gibi, Lübnan'da da işgal ettiği yerleri yaşanmaz hale getirerek Lübnanlıları kalıcı göçe zorlamayı amaçladığı görülmektedir. İsrail, izlediği yayılmacı ve saldırgan politikalarla, bölgedeki barış ve istikrar arayışlarını hedef almakta; insani durumu daha da ağırlaştırmaktadır. İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını ve işgalini sonlandırması için, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası toplumun gecikmeksizin somut adımlar atması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan İşgali Kınaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement