Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri Genel Kurul'da

Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri Genel Kurul\'da

AK Parti'li Bilgiç: " 17 Aralık'tan bu yana yaşanan bütün hadiseler bunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olmadığını göstermesine rağmen hesap verebilirlik noktasındaki hassasiyetimiz gereği bu soruşturma komisyonunun kurulmasını ve tüm gerçeğin açığa kavuşmasını istiyoruz" "AK Parti kurulduğu günden bu yana yolsuzluğa bulaşmış birini içinde barındırmamıştır ve barındırmayacaktır" HDP'li Kaplan: "Sizlerden Japonya'daki gibi harakiri yapmanızı beklemiyoruz, yargıya gidin, yargıya yol açın.

05.05.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç: "17 Aralık'tan bu yana yaşanan bütün hadiseler bunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olmadığını göstermesine rağmen hesap verebilirlik noktasındaki hassasiyetimiz gereği bu soruşturma komisyonunun kurulmasını ve tüm gerçeğin açığa kavuşmasını istiyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakan ile ilgili verilen soruşturma önergelerinin görüşmeleri sürüyor.

İmza sahibi olarak söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Yolsuzluğa bulaşmış biri varsa hesabı mutlaka sorulmalıdır. Yol arkadaşlarınızdan biri olsa da iddia edildiği gibi bir olaya bulaşanın milletimize hesap vermesi zorunludur" dedi. Bilgiç, şunları söyledi:      "Demokratik bir ülkede, yargı işlemlerini yaparken, yasalar çerçevesinde ve demokratik yasalarda ortaya çıkan temel mantığa zarar vermeyecek, aksine onu güçlendirecek şekilde çalışmalıdır.     Savcı ve hakimler, her şeyden önce adli süreçlerin şaibelerden uzak ve tarafsız şekilde yürütülmesine yönelik toplumsal güveni tesis etme zorundadırlar. Soruşturma esnasında üst makamlara bilgi verilmeden soruşturmanın başlatılmış olması; soruşturmanın başsavcıdan saklanması, bilgi verilmemesi; soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi; belge ve bilgilerin dışarıya sızdırılması ve bir şekilde yargısız infazın yapılması; birbiriyle bağlantısı bulunmayan soruşturmaya ilişkin işlemlerin aynı anda gerçekleştirilmiş olması; soruşturma evrakının UYAP sistemine kaydedilmemesi; koruma tedbirlerinin uygulanmasında ölçülülük ilkesinin ihlal edilmesi; korumanın gereksiz ve usulsüz olarak uzatılması; kolluğun önleyici görevini ifa etmemesi; soruşturma yetkisi bulunmayan Cumhuriyet Başsavcı vekilinin emniyet müdürlüğüne giderek soruşturmaya müdahale etmiş olması; adliye önünde bildiri dağıtılması gibi birçok usulsüzlük, hazırlık soruşturması esnasında yaşanmıştır.     Operasyonun, sadece hukuki bir soruşturma olmadığı, sadece yolsuzluk operasyonu olmadığı aynı zamanda bakan arkadaşlarımızı, partimizi ve millet iradesini hedef alan hukuk yoluyla siyasi bir suikast girişimi olduğu, aziz milletimiz tarafından da fark edilmiştir.     Hiç kimse ve hiçbir kurum milli iradenin üzerinde değildir ve olamaz. 17 Aralık'tan bu yana yaşanan bütün hadiseler bunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olmadığını göstermesine rağmen hesap verebilirlik noktasındaki hassasiyetimiz gereği bu soruşturma komisyonunun kurulmasını ve tüm gerçeğin açığa kavuşmasını istiyoruz."Bilgiç, "AK Parti kurulduğu günden bu yana yolsuzluğa bulaşmış birini içinde barındırmamıştır ve barındırmayacaktır" dedi.

-"Sanırsınız kabinenin 27. bakanı"-

HDP Grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 30 yıllık ceza hukukçuluğu yaptığını belirterek, "Ben böyle soruşturma, böyle engelleme, böyle rezalet, böyle hukuksuzluk görmedim" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın "Biz safmışız" açıklaması yaptığını ifade eden Kaplan, zamanında Selçuk Parsadan'ın da eski Başbakanlardan Tansu Çiller için "saf bayan" dediğini anımsattı. Kaplan, "Ne diyelim, günaydın saf adam" diye konuştu.

Her taşın altından Rıza Zarraf isminin çıktığını belirten Kaplan, "Hep başköşede. Sanırsınız kabinenin 27. bakanı" dedi.

Siyaset biliminde bu olanlara "yozlaşma" denildiğini söyleyen Kaplan, "Komplo teorilerine, paralel iddialarına sığınılarak, yolsuzluk soruşturmalarını örtbas ederek hiç kimse aklanamaz. Sizlerden Japonya'daki gibi harakiri yapmanızı beklemiyoruz, yargıya gidin, yargıya yol açın. Bağımsız yargı, herkes için sığınılacak bir limandır" diye konuştu.

Kaplan, soruşturma komisyonlarından da çok fazla bir şey çıkmayacağını öne sürdü. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement