DP Lideri Zeybek, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi - Son Dakika
Politika

DP Lideri Zeybek, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi

DP Lideri Zeybek, Başbakan Erdoğan\'a Yüklendi

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, TBMM'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yasası'ndaki değişikliğinden sonra millilik vasfını yitirdiğini ileri sürdü.

24.02.2012 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, TBMM'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yasası'ndaki değişikliğinden sonra millilik vasfını yitirdiğini ileri sürdü. Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "MİT, RİT oldu. Yani, Recep İstihbarat Teşkilatı" dedi.

"YENİ BİR GENÇLİK YETİŞTİRME TEZİ ORTAYA KOYDU"

Başbakan Erdoğan'ı din istismarcılığı yaptığını da ileri süren Zeybek, şunları söyledi: "Bu iktidarın yanlış uygulamaları ve başbakanın Müslüman'a hiç yakışmayan davranışları nedeniyle bir takım insanlarımızın dine karşı soğukluk duymaya başladıklarını gözlemliyorum. Bunların yanlışlıkları nedeniyle insanlarımız dinden, islamdan soğuyorlar. İkincisi de bu iktidarı model olarak ortaya koyan ve başbakanın din anlayışını kabul edenlerin İslam dininin çok uzaklarına düştüğünü görüyorum. Bunun çok açık, yalın, asla aksi inkar edilemez örneğini yakınlarda yaşadık. Başbakan her sözünün 'hikmet' sanıldığı çevrelere yeni bir gençlik yetiştirme tezi ortaya koydu. 'Dinine bağlı gençlik' derken, arkasından da 'kinine sahip çıkan gençlik' dedi. Kin tutmak, bizim dinimizde en büyük günahlardan biri. Hatta Kuran-ı Kerim'de içlerinde kin taşıyanların cennete giremeyeceği, içlerinden kinleri çıkarıldıktan sonra cennete dahil edilecekleri konusunda Ayeti Kerime var. Camilerde mahyalarda geçmişte, 'Kin tutma' yazardı demek ki bundan sonra 'Kin tut. Kinine sahip çık' diye yazılacak. Başbakan, böyle bir şeyi nasıl söyler?"

İktidarın her anlamda iflas ettiğini de savunan Zeybek, "Ülkede 75 milyar dolar cari açık var. Artık, ip geriliyor. Bu ip gerildikten sonra kopacak. O zaman bir gümbürtü ortaya çıkacak. O gümbürtü de bu iktidarı götürecek. AK Parti iktidarından sonraki iktidar mutlaka Demokrat parti iktidarı olacak" diye konuştu.

MHÖ (KÖ/RT) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika DP Lideri Zeybek, Başbakan Erdoğan'a Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement