Eroğlu: "Türkiye'yi Gıda İhraç Eden Bir Ülke Haline Getireceğiz" - Son Dakika
Politika

Eroğlu: "Türkiye'yi Gıda İhraç Eden Bir Ülke Haline Getireceğiz"

Eroğlu: "Türkiye\'yi Gıda İhraç Eden Bir Ülke Haline Getireceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Türkiye'de ziraatın kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, "Yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacak."

20.10.2013 16:47

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de ziraatın kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, "Yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. O bakımdan ülkede sulanmadık yer bırakmayarak, Türkiye'yi gıda üretilen ve gıda ihraç eden bir ülke haline getireceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu, bayramlaşma programı çerçevesinde geldiği Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde yaklaşık 16 milyon TL'ye malolan 16 tesisin temel atma ve açılış törenlerine katıldı. İlçe meydanında gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Eroğlu, AK Parti iktidarı ile Türkiye'de önemli hizmetlerin hayata geçtiğini söyleyerek, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. 18 milyon dekar alanı sulamaya açtıklarını ve yakın bir gelecekte gıda sektörünün dünyada çok önemli bir yere sahip olacağını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu: "Bizim için ziraat çok önemli, bu topraklar iyi işlendiği zaman suyla sulandığı zaman verim artıyor. 300-400 TL çiftçimizin cebine daha fazla para giriyor. Ayrıca şunu ifade edeyim yakın bir gelecekte dünyada en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. O bakımdan Türkiye'yi gıda üretilen ve gıda ihraç eden bir ülke haline getireceğiz. Bakın göreceksiniz gıda çok daha önemli bir hale gelecek. 20-30 yıl sonra uzun değil. Bu yüzden biz bütün Türkiye'nin topraklarını başta Afyonkarahisar olmak üzere sulayacağız, suluyoruz Allah'a şükür."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Bayat ilçesine İmam Hatip Lisesi yaptıran Ali Özakman ve oğlu Kadir Özakman'a teşekkür plaketi verdi. Törenin sonunda Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanan ve yapımına başlanacak olan 16 tesisin açılış kurdelesini kesti. Bakan Eroğlu'nun buranın ardından Ankara'ya döneceği bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eroğlu: 'Türkiye'yi Gıda İhraç Eden Bir Ülke Haline Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement