Yaşar Okuyan'dan tartışma yaratacak iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olmayacak! - Son Dakika
Politika

Yaşar Okuyan'dan tartışma yaratacak iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olmayacak!

Yaşar Okuyan\'dan tartışma yaratacak iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, 2023 seçimleri için çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Okuyan, Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle önümüzdeki seçimde aday olmayacağını ve bunu da Nisan-Mayıs gibi açıklayabileceğini söyledi.

27.11.2021 11:29  Güncelleme: 10:24

MHP kökenli olarak bilinen ve ANAP Hükümetlerinde bakanlık yapan Yaşar Okuyan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Benim fikrim Nisan-Mayıs aylarında kendisi rahatsızlığını ifade ederek seçimlere katılmayabilir" dedi.

"AÇIK ARA KAYBEDECEĞİ YARIŞA GİRMEZ" İDDİASI

Okuyan'ın Erdoğan ile ilgili hayli ilginç açıklaması şöyle:

"Yine hesaplar kitaplar yapıldı. Çünkü 19 yıldır iktidarda olan birisinin en son finali yarım puan bir puanla değil açık ara en az 10-12-15 puanla kaybettiği bir şeyle siyasi yaşamına nokta koymasını ben Tayyip Bey'den beklemem. Rahatsızlıkları da var.

Biliyorsunuz sık sık gündeme geliyor. Benim fikrim Nisan-Mayıs aylarında kendisi rahatsızlığını ifade ederek seçimlere, Tayyip Bey olarak Cumhurbaşkanı adayı olarak katılmayabilir."

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Aktif siyasete 1970'li yılların başında MHP'de başladı. Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz'ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis'e girdi. ANAP'ta sürekli Ülkücü geçmişiyle anıldı. Eski ocağını rencide etmemeye, ancak ANAP'lı kimliğini vurgulamaya özen gösterdi. Özgeçmişinde MHP yıllarını gazetecilik yaptığı dönem olarak tarif etti. Okuyan, Mesut Yılmaz'la ters düşünce bakanlık görevi ile ANAP'tan ayrıldı.

ANAP'tan istifa etmesinin ardından 2002 yılında eski partisi MHP'ye katıldı. Daha sonra MHP'den de ayrıldı ve 2004 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Yalova Belediye Başkan Adayı oldu, fakat seçilemedi.[3] Kasım 2004'te Ankara kulislerinde yeni parti kuracağı söylentileri dolaşırken sürpriz yaparak, 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de 'yeşil zemin üzerinde güneş' oldu. Böylece 5 yıl içinde 6 genel başkan (sırasıyla Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin, Mehmet Ali Bayar, Yılmaz Hastürk, Sema Küçüksöz ve Önder Günay) değiştirmiş bulunan DTP tarihe karışmış oldu.

2007 yılında düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri'ne katıldı.

2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi.

İşçi Partisi'nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı.

Son Dakika Politika Yaşar Okuyan'dan tartışma yaratacak iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olmayacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement