Fas'ta Normalleşme Karşıtı Filistin'e Destek Cephesi, İsrail Parlamentosu Başkanı'nın Ziyaretine Karşı - Son Dakika
Politika

Fas'ta Normalleşme Karşıtı Filistin'e Destek Cephesi, İsrail Parlamentosu Başkanı'nın Ziyaretine Karşı

Fas\'ta Normalleşme Karşıtı Filistin\'e Destek Cephesi, İsrail Parlamentosu Başkanı\'nın Ziyaretine Karşı

Fas'ta Normalleşme Karşıtı Filistin'e Destek Cephesi, İsrail Parlamentosu Başkanı Amir Ohana'nın ülkeye yapmayı planladığı ziyarete karşı olduğunu açıkladı. Cephe, ziyareti reddetme çağrısı yaparken, İsrail ile normalleşmeye de karşı olduklarını ilan etmelerini istedi. İsrail ve Fas arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasının ardından gerçekleşecek ziyaret, Parlamento binası önünde protesto edilecek.

07.06.2023 01:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'ta Normalleşme Karşıtı Filistin'e Destek Cephesi adlı sivil toplum kuruluşu, İsrail Parlamentosu Başkanı Amir Ohana'nın ülkeye bugün yapmayı planladığı ziyarete karşı olduğunu duyurdu.

Cephenin yaptığı yazılı açıklamada, "Cephe, İsrail Parlamentosu Başkanı'nın uğursuz ziyaretini reddetmektedir." ifadeleri yer aldı.

Fas Parlamentosu'ndaki Filistin davasının tüm destekçilerine genel kurul salonunda ziyareti reddetme çağrısı yapan Cephe, ayrıca üyelerden İsrail ile normalleşmeye de karşı olduklarını ilan etmelerini istedi.

Cephe, ziyaretin gerçekleşeceği bugün Parlamento binası önünde protesto düzenleyeceğini belirtti.

İsrail Parlamento Başkanı Amir Ohana, Fas Parlamento Başkanı Reşid el-Talibi el-Alemi'nin resmi davetlisi olarak bugün Fas'a gidiyor.

Fas ile İsrail ilişkileri

İsrail ve Fas, 2000'de askıya alınan diplomatik ilişkilerin 10 Aralık 2020'de yeniden başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ve ABD'li heyetin 22 Aralık 2020'de Rabat'a yaptığı ziyarette de Fas, İsrail ve ABD arasında ortak bir bildiri imzalanmıştı.

Fas, bu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan'dan sonra İsrail ile normalleşmeye giden dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fas'ta Normalleşme Karşıtı Filistin'e Destek Cephesi, İsrail Parlamentosu Başkanı'nın Ziyaretine Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek
    10:06 Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek

    Kırklareli Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hafta sonu hizmet vereceğini duyurdu. Ayrıca, Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi ve öğrencilere trafik eğitimi verildi.

  • Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi
    10:05 Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi

    Çorum'da polis ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamalarında, kent merkezi ile Kargı ilçesinde 63 araç ve 426 kişi incelendi. Uygulama sonucunda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ayrıca, çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafiğe aykırı hareket eden 3 araç ve 1 motosikletin sürücüsüne toplam 58 bin 400 lira para cezası uygulandı. Araçlar ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi
    10:05 Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Akdeniz İlçesi'nde otobüs turu gerçekleştirerek halkı selamladı. Tur boyunca Seçer'e CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş eşlik etti.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı
    10:05 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı

    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Nasuhdede Mahallesi'nde halkla buluştu ve görevde olduğu 5 yıl boyunca şehrin 14 mahallesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Ekicioğlu, eşit hizmet anlayışıyla tüm mahallelere hizmet verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

  • Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi
    10:04 Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi

    Yerel seçimlere geri sayım sürerken Saadet Partisi, Menemen'de miting düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erduran ve Menemen Belediye Başkan adayı Tekin Alptekin'in birlikte katıldığı mitingde, çözümün Milli Görüş ve Saadet Partisi'nde olduğu mesajı verildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı
    10:04 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut ile birlikte özel bir otomotiv şirketinin ustaları ve çalışanlarıyla iftar yaptı. İftar sonrası yapılan konuşmada Seçer, davet için Özyurt ailesine teşekkür etti ve birlik, dirlik, beraberlik dileklerini iletti.

  • Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi
    10:02 Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları öğrencilerinin sahnelediği 'Bernarda Alba'nın Evi' oyununu izledi. Tosun, Bodrum'un kültür ve sanat dünyasını zenginleştirecek projelerine önem verdiğini belirtti. Ayrıca, esnaf ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla projelerini anlatmaya devam ediyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.


Advertisement