Fırat'tan Baykal'a Ağır Sözler - Son Dakika
Politika

Fırat'tan Baykal'a Ağır Sözler

Fırat\'tan Baykal\'a Ağır Sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Bşkanı Deniz Baykal'a Yüklendi.

09.07.2008 23:44

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Partinin kapatılacağını zannetmediğini belirterek, "Ama Sayın Baykal'a da sormak lazım. Biliyorsunuz avukatlığı tuttu, birilerinin avukatlığını yapıyor. Belki Anayasa Mahkemesinde de avukatlık yapacaktır AK Parti'ye karşı" diye konuştu.

Fırat, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un, Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir ve Almanya Federal Meclisi milletvekili Renate Künast'ın onuruna verdiği resepsiyonda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün CHP grup toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatacağını ima ettiği haberlerinin hatırlatılması ve kendisinin bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Fırat, "Ben zannetmiyorum. Ama Sayın Baykal'a da sormak lazım. Biliyorsunuz avukatlığı tuttu, birilerinin avukatlığını yapıyor. Belki Anayasa Mahkemesi'nde de avukatlık yapacaktır AK Parti'ye karşı. Burada da savcılığa soyunmuştur belki. O bakımdan kulak vermekte fayda var" dedi.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın ''Ergenekon soruşturması kapsamındaki sanıklara ait el konulan bilgisayar kayıtlarının yasaya göre delil sayılmayabileceği'' görüşünün hatırlatılması üzerine, "Benim anlayamadığım, birileri Ergenekon'u koruyabilmek için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Bazen düşünüyorum, acaba Ergenekon ile bir ilgileri mi var diye, korkuları mı var diye. Korkmaya gerek yok" diyen Fırat, "Kimi kastettiniz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ben kimseyi kastetmedim. Kim çok ilgi gösteriyorsa veya korumanın içine giriyorsa. İddianameye çok az kaldı. Bilebildiğim kadarıyla 2 bin-2 bin 500 sayfa olduğu söylenen bir iddianame ve bu iddianamenin ekinde 2 milyonun üstünde belge var. Sonuca yaklaştıkça seste yükselmeye başladı. Acaba birileri bir şeyden çok mu korkuyor diye, aklıma hep o geliyor. Ha benim bir korkum yok onu da söyleyeyim"

Fırat, CHP liderini mi kastettiğinin sorulması üzerine, "Vekaletini alıp almadığını bilmiyorum ama vekâlet almadan avukatlık olmaz. Müdafilik vardır ceza yasasında. Vekalet alana kadar müdafiliği devam ediyor. Orada bir yanlış terim kullandı. Çünkü vekalet aldığını zannetmiyorum. O ekibin müdafi olabilir. İnşallah onlar vekalet verir, avukatlığa devam eder. Ama avukat olabilmesi için milletvekilliğinden istifa etmesi gerekli. Avukatlık kanununa göre gerekiyor" diye konuştu.

"İstifa etmesini mi öneriyorsunuz" sorusuna da Fırat, "Vallahi ondan zengin olmuştu. Epey kalabalık bir şey müvekkil grubu, epey çıkabilir oradan. Önermiyorum kendisi kabullendi onu" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fırat'tan Baykal'a Ağır Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement