Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Ürdün'de - Son Dakika
Politika

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Ürdün'de

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Ürdün\'de

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Ürdün Başbakanı Nusur ile görüştü.

19.07.2014 22:40

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur ile biraraya geldi.

Ortadoğu temasları çerçevesinde Mısır'dan sonra Ürdün'e gelen Fabius, Ürdün Başbakanı Nusur ile basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmede İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ele aldı.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Ürdün Başbakanı Nusur, Fransa'nın Filistin sorununa dair iki devletli çözümü desteklemesinden ötürü memnuniyetini dile getirirken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının Ürdün tarafından kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İsrail'in saldırıları nedeniyle aralarında çok sayıda çocuk ve kadınlarında bulunduğu yüzlerce Filistinli'nin hayatını kaybettiğini hatırlatan Nusur, Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesi için öncelikle ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Fransa'nın Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanmasını desteklediğini ifade eden Fabius, İsrail'in saldırılarına ilişkin "iki tarafın da şiddeti durdurması" gerektiğini söyledi.

Fabius, Filistin-İsrail sorunun sadece bölgeyi değil tüm dünyayı etkilediğini ifade ederek, sorunu sona erdirmek için uluslarararası kamuoyuna çözüm bulma çağrısı yaptı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Ürdün'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement