Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay Cizre'de - Son Dakika
Politika

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay Cizre'de

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay Cizre\'de

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, ilçe bürosunu ziyaret ettikten sonra bir dizi ziyaretlerde bulundu.

20.01.2014 18:01

Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, ilçe bürosunu ziyaret ettikten sonra bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Seçim çalışmaları ve bölgedeki belediye başkanlarını tanıtmak amacı ile beraberindeki heyet ile Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hem bölgede hem de batıda çok geniş bir alanda yerel seçimlere girdiklerini belirten Burkay, amaçlarının kendi seslerini duyurmak ve farklarını anlatmak olduğunu söyledi. Türkiye önemli olaylar yaşadığını kaydeden Burkay, "Bir yandan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması devam ediyor öte yandan hükümet bunun kendisine karşı bir tuzak ve darbe olduğunu ileri sürüyor. Eğer böylesine ciddi bir suçlama varsa yargıdan gelen, bu araştırılmalı ve yargı da görevini yapsın. Haksız suçlamalar varsa bunlar süreç içerisinde ortaya çıkar yani o insanlar aklanır. Eğer ki suçları varsa o zamanda neyi hak ediyorlar ise o cezayı çeksinler" dedi.

Hükümetin iddialarının ciddi bir iddia olduğunu anlatan Burkay, "Hükümet devlete paralel bir devlet, devlet içerisinde örgütlenme var. Yani hukuka göre hareket etmeyen tamamen kendi siyasi hedeflerine göre hareket eden ya da bunun hedeflerine göre hareket eden bir yapılanma var diyor. Bu araştırılsın ve devlette görev alan insanlar farklı görüşlerde olabilirler farklı inançlarda olabilirler ama her kesin tek tip olması beklenemez. Silahlar susmuş durumda bu devam ediyor. Bu olumlu bir şey ve biz bu süreci başından beri destekledik ve bunun devam etmesini istiyoruz. Ama çözüm süreci geldiği zaman ne yapılmalı proje ne sadece silahların susması çözümü olmaz. Kürt sorunu sadece bir silah sorunu değildir. Kürtlerin bazıları ellerine silah aldıkları dağa çıktıları için bu sorun çıkmış değil bu sorun daha önceden vardı ve çözüm bulunmadığı için böylesine zaman zaman çatışmalara yol açıyor. Bu günde tabii ki de silahlar sussun bu sorunu barışçıl yollarla çözelim diyoruz. Çözebileceğimize inanıyoruz ama bunun içinde ciddi projelere ihtiyaç vardır. Yani devletin hükümetin Kürt sorununun çözümü için ciddi projelere ihtiyacı vardır. Ama bunlar ortada yok. Süreç içerisinde belli olumlu adımlar atıldı ve son 10 yılda bunların olduğunu biliyoruz. Ama aynı zamanda bu sorunu çözmeye yeter gerçekten kapsamlı projelere ihtiyaç olduğu görüşündeyiz. Kürt halkının temel hakları tanınmalı ve eşitlik temelinde bir çözüm olmalıdır" diye konuştu.

"YÖNETİM VE HÜKÜMETLERİ HALK SEÇMELİ"

Ergenekon davasının ve ötekilerin darbe davalarını bir haksızlıkmış gibi göstermenin yanlış olduğunu ifade eden Burkay, "Biz bu ülkeyi iyi tanıyoruz. Bu ülkede çok darbeler oldu geçmişte ve son 10 yılda da darbe yapmak isteyenler oldu bunu da biliyoruz ama yapamadılar iyi ki yapamadılar. Bunlardan hesap sorulması da iyi olur, öyle ki bundan sonra aklına esen yönetime el koyup kendi keyfine göre ülke işlerini kendine göre yapmamalı. Yönetimleri ve hükümetleri halk değiştirmeli" dedi.

"ROBOSKİ'DE ÖLEN 34 KİŞİ KAÇAKÇI DEĞİL, SINIR TİCARETİ YAPANLARDI"

Uludere'de 34 günahsız vatandaşın bombalandığına vurgu yapan Burkay, "Bu insanlar sınır ticareti yapıyordu kaçakçılık değil. Bu olay oradaki makamların bildiği ve göz yumduğu bir şeydir. Bazen sınırda hadiselerde oluyor ama bu öylesi bir olay değildi. Orası bir korucu köyüydü. Orada bir yerlerde yanlış yapanlar var, bilerek yanlış yapanlar var ve bunlardan da hesap sorulması lazım. Genelkurmay Başkanı bu 34 sivil vatandaşı bombaladı demiyorum ama belki o bile yanıltıldı. Bombalamadan önce yetki komutanlar Genelkurmay Başkanını uyarabilirlerdi çünkü sınırdan gelenler sınır ticareti yapan köylülerdi" şeklinde konuştu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinden beraberindeki heyetle Cizre'ye gelen Burkay, partisinin Cizre Belediye Başkan adayı Ferhan Seyitoğlu ile ilçe teşkilatında bir müddet görüş alışverişinde bulunduktan sonra seçim otobüsü ile Mardin'in Ömerli ilçesine gitmek üzere kentten ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay Cizre'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement