Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika
Politika

Samsun'dan kısa kısa

Samsun\'dan kısa kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanlığınca getirilen sertifikalı sebze tohumunun satılmasının devam ettiği bildirildi.

30.04.2021 13:52  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Ziraat Odası Başkanlığınca getirilen sertifikalı sebze tohumunun satılmasının devam ettiği bildirildi.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, AA muhabirine, üreticilerden gelen talep üzerine sertifikalı ve yüksek verimli çeşitli cinste sebze tohumu getirdiklerini söyledi.

Sebze tohumlarının üyelerine teslimatı sırasında ekim ve bakımı konusunda da bilgi verdiklerini aktaran Aslankaya, "Hastalıklara dayanıklı biber, domates, marul, maydanoz, salatalık ve kırmızı pancar tohumu getirdik. Tohumları 50, 100 ve 200'er gramlık paketler halinde talep eden üreticilerimize kar amacı gütmeden piyasadan daha uygun fiyattan veriyoruz." dedi.

Kavak'ta "Tam kapanma" sessizliği yaşanıyor

Samsun'un Kavak ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan "tam kapanma" nedeniyle sokaklar boş kaldı.

Kavak'ta vatandaşların yoğunlukta bulunduğu Adnan Menderes, Fatih Sultan Mehmet ve Öner Caddeleri ile sokak, meydan ve çocuk oyun parklarında sessizlik hakim oldu.

Tam kapanma öncesi Samsun-Ankara kara yolunun Kavak ilçesinde kalan ve zaman zaman tıkanmaların da olduğu trafik yoğunluğu etkisini kaybetti.

Vatandaşlara, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmayla ilgili tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulunan Kaymakam Ömer Saygılı, polis ve jandarma ekiplerince denetim yapılacağını söyledi.

Havza Belediyesinden temizlik ve dezenfekte çalışması

Havza Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamanın ilk gününde park ve bahçelerde temizlik ve dezenfekte çalışması yaptı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bağlı ekipler, ilçe merkezinde halkın yoğun olarak kullandığı meydan, park ve bahçelerde yıkama, temizlik ve dezenfekte çalışmasına başladı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Kevser Camisi ve çevresi yıkandı.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, yapılan çalışmaların Kovid-19 ile mücadele kapsamında yürütüldüğünü belirterek, "İlçemizde pandemi ile mücadelemiz olanca hızıyla devam etmekte. Kısıtlama dönemini en verimli şekilde geçirmek için gerekli planlamalarımız yapıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement