Şimşek, arkadaşına ihale verildiği iddiasını yalanladı - Son Dakika
Politika

Şimşek, arkadaşına ihale verildiği iddiasını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek hakkında çıkan 'milyarlık arazi Şimşek'in dostuna' başlıklı haberin doğru olmadığını açıkladı. Şimşek de kamuda hiçbir yakınına ayrıcalık tanınmayacağına dair talimatının hala geçerli olduğunu söyledi.

20.09.2023 11:45  Güncelleme: 14:51

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Bakan Mehmet Şimşek hakkında bir gazetede yayımlanan "milyarlık arazi Şimşek'in dostuna" başlıklı haberin doğru olmadığı ifade edildi. Bir açıklama yapan Şimşek de "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.' talimatım hala geçerlidir!" dedi.

ŞİMŞEK O TARİHLERDE TÜRKİYE'DE YAŞAMIYORDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir gazetede, "milyarlık arazi Şimşek'in dostuna" başlıklı çıkan haberin maksatlı ve çarpıtma olduğu aktarılarak, habere konu olan ihalenin gerçekleştiği tarihin 13 Nisan olduğu, Bakan Şimşek'in ilgili tarihlerde bakanlık görevini icra etmediği ve Türkiye'de olmadığı kaydedildi. Açıklamada, haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacağı da vurgulandı.

ŞİMŞEK: BU KARALAMAYI KINIYORUM

Öte yandan Şimşek de haberle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan, "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum. Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır' talimatım hala geçerlidir!" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in arazi haberini yalanladı
Şimşek, arkadaşına ihale verildiği iddiasını yalanladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şimşek, arkadaşına ihale verildiği iddiasını yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement