HDP'den Meclis Deprem Araştırma Komisyonunun önerilerini içeren kanun teklifi - Son Dakika
Politika

HDP'den Meclis Deprem Araştırma Komisyonunun önerilerini içeren kanun teklifi

HDP\'den Meclis Deprem Araştırma Komisyonunun önerilerini içeren kanun teklifi

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, TBMM'de daha önce kurulan deprem araştırma komisyonunun önerilerini kapsayan kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sunduklarını söyledi.

25.11.2022 14:07  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, TBMM'de daha önce kurulan deprem araştırma komisyonunun önerilerini kapsayan kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sunduklarını söyledi.

Kenanoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Düzce Gölyaka'da yaşanan depremden etkilenen bölge halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Depremlerin ölümcül etkilerinin sebebinin tamamen ihmal olduğunu belirten Kenanoğlu, Meclis'te daha önce kurulan deprem araştırma komisyonu raporunda yer alan 286 öneriye ilişkin 13 ayrı bakanlığa soru önergeleri verdiklerini anlattı.

Bu önerilerle, ilgili bakanlıkların ne gibi hazırlıklar yaptığını sorduklarını, bu sırada Gölyaka depreminin yaşandığını vurgulayan Kenanoğlu, bu süreçte HDP olarak 40 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını aktardı.

Kenanoğlu, "Bu kanun teklifi, esasında komisyonun önerilerini kapsıyor. Bunların kanunlaşması için bu kanun teklifini sunduk. 40 maddelik kanun teklifinin kabul edilmesi halinde Meclis'in kurduğu deprem araştırma komisyonu raporunun öneri kısmının tamamı hayata geçirilmiş olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'den Meclis Deprem Araştırma Komisyonunun önerilerini içeren kanun teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement