HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, cezaevlerinde ağır hasta durumunda olanların derhal salıverilmesi gerektiğini söyledi.
Tüzel, tutuklu ve hükümlü ailelerinin oluşturduğu Tecride Karşı Mücadele Platformu üyeleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i de ziyaret ettiklerini bildiren Tüzel, tutukluların haklarını kullanması konusunda ihlallerin son derece arttığını öne sürdü.
Şu anda cezaevlerinde 544 ağır hastanın tahliye edilmeyi beklediğini belirten Tüzel, bu hastaların rapor alabilmesi için tek belirleyici kurumun Adli Tıp Kurumu olduğunu ve bu kurumun da siyasi saiklerle hareket ettiğini iddia etti. Tüzel, bu kişilerin bütün sağlık kurumlarından rapor alabilmelerinin ve hasta mahkumlara her yerde tedavilerinin engelsiz şekilde yapılmasının sağlanmasını istedi.
Cezaevlerinin yeni hastalıkları doğurmaya aday olduğunu dile getiren Tüzel, "İnfaz rejimi bu şekilde gitmez" dedi.
Çıplak aramadan her alanın kameralar tarafından izlenmesine kadar şikayetlerin ayyuka çıktığını ifade eden Tüzel, "Cezaevlerinde ağır hasta durumunda olanlar derhal salıverilmeli, buna yönelik girişimler yapılmalı" ifadesini kullandı.
Tüzel, Meclis Başkanı Çiçek'e konuyla ilgili dosya sunduklarını söyledi. - TBMM
Son Dakika › Politika › Hdp İstanbul Milletvekili Tüzel Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.