İçişleri Bakanı Soylu: "Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceğiz" - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: "Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceğiz"

İçişleri Bakanı Soylu: "Kahramanmaraş\'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceğiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceklerini söyledi.

09.04.2023 22:22  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar kampüsündeki iftar programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan çadırında afetzedelerle birlikte oruç açtı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, deprem bölgesindeki şehirleri birlik ve kardeşlik içerisinde ayağa kaldıracaklarını söyledi. Evlerin, okulların ve iş yerlerin güvenli olacağını ifade eden Soylu, "Evlerimiz güvenli olacak. Okullarımız güvenli olacak. Kurduğumuz iş yerleri güvenli olacak. Üretiminden ticaretine, sanayisinden her birine dokunacağız. Elbette ki acılar hüzünler içimizde olacak ama şehirlerimizde çocuklarımızın cıvıltısı yeniden duyulacak. Sokaklarda top oynayacaklar. Müezzinlerin ezan sesleri ile yeniden namaza duracağız. Esnafımızı gördüğümüz zaman yine aynı duyguları hep beraber yaşayacağız. Komşularımızla yine hasbihal edeceğiz. İnşallah Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceğiz" diye konuştu.

"3 milyon koli gıda dağıtıldı"

AFAD ve Türk Kızılayı tarafından 3 milyon koli gıda dağıtıldığını belirten Bakan Soylu, "Sadece 3 milyon koli gıda dağıtıldı. AFAD, Kızılay ve aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda. Diğer gelen yardım ekiplerinin yardımları hariç. Her akşam 2 milyon depremzede hemşerimize iftar veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Sizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

"Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz"

Çocukların ve gençlerin sınavlara hazırlanması için Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda kamp alanı kurduklarını anlatan Bakan Soylu, " Malatya'dan iner inmez burada çocuklarımızın gençlerimizin imtihana hazırlanmak için hem üniversite hem de lise Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda çok güzel bir kamp kurduk. Öğretmenler geliyor, yarın onlarla beraber inşallah onları buradan alıp servislerle oraya götüreceğiz. Onları o doğanın atmosferin içerisinde depremin biraz daha dışında onları inşallah en güzel şekilde sınavlara hazırlamış olacağız. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İftar programına Bulgaristan'da faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve koordinatör valiler katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Soylu: 'Kahramanmaraş'ı eskisinden daha çok güvenilir hale getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement