Iğdır'da "Hükümet Adım At" Açıklaması - Son Dakika
Politika

Iğdır'da "Hükümet Adım At" Açıklaması

Iğdır\'da "Hükümet Adım At" Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Teşkilatı üyeleri, "Hükümet adım at" adı altında bir basın açıklaması yaptı.

06.07.2013 13:33

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Teşkilatı üyeleri, "Hükümet adım at" adı altında bir basın açıklaması yaptı.

BDP İl Örgütü önünde yapılan açıklamaya; BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Kaya, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar ve partililer katıldı.

BDP Iğdır İl Örgütü önünde ellerinde, "Hükümet adım at" pankartı ile açıklama yapan grup, polisin güvenlik önlemlerini kınama amacı ile yürüyüşe geçmeye çalıştı. Burada polisin yürüyüşü engellemesi üzerine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Grup adına basın açıklaması yapan BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine PKK'nın sınır dışına çekilmesinin tamamlanmış olduğunu, müzakerelerin ikinci aşamasında hükümetin keyfi bir tutum sergilediğini savunarak barış sürecinin sağlıklı ilerlemesi için herhangi bir adımın atılmadığını ileri sürdü.

Her iki taraftan da can kayıplarının yaşanmaması için sürecin engelsiz yürümesi gerektiğini belirten Anar, "Biz buradan hükümete sesleniyoruz. Bu sürecin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Ölümler olmasın diye, 'Devlet adım at' diyoruz" dedi.

Basın açıklamasına ardından grup dağılırken, arandığı belirtilen Vedat Er isimli bir kişi gözaltına alındı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, emniyet görevlilerinden şahsın serbest bırakılmasını istedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Iğdır'da 'Hükümet Adım At' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement