İnegöl'de Terkinler çetesine operasyon: 16 kişi tutuklandı - Son Dakika
Politika

İnegöl'de Terkinler çetesine operasyon: 16 kişi tutuklandı

İnegöl merkezli faaliyet yürüten Terkinler çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, çete lideri ve oğulları dahil olmak üzere 16 kişi tutuklandı. Operasyonda çamaşır makinesinde 2 milyon TL, çeşitli değerli eşyalar ve belgeler ele geçirildi. Çetenin tefecilik, yağma, dolandırıcılık ve insan ticareti gibi suçları örgütlü olarak işlediği belirlendi.

29.09.2023 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın İnegöl ilçesi merkezli 4 ilde Terkinler çetesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheliden, aralarında çete lideri Nazi Terkin (57) ile oğulları Mehmet (28) ve Erkan Terkin'in de (33) olduğu 16 kişi tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla, 19 kişi ise serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İnegöl merkezli faaliyet yürüten Terkinler çetesine yönelik operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Buna göre; İl Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 'Tefecilik', 'Yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'İnsan ticareti' suçlarını örgütlü olarak işleyen 35 şüpheliye yönelik, 25 Eylül'de operasyon düzenlendi. Bursa İnegöl merkezli, İstanbul, Ankara ve Erzurum'daki 57 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 450 jandarma personeli görev aldı. Aralarında elebaşı ile 1 kamu görevlisinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, iş yerleri ve araçlarındaki aramalarda 7 tabanca, 5 pompalı av tüfeği, tabancalara ait 9 şarjör, 1387 mermi, 762 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI

Operasyon kapsamında İnegöl'de bir eve yapılan baskında çamaşır yıkama ve kurutma makinelerinin içinde 2 milyon TL ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 1540 euro, 5 bin dolar, 410 gram altın, 21 milyon TL değerinde yazılı senet, 330 tapu senedi, 410 çek, 71 çek koçanı, 475 boş senet, 8 senet koçanı, 45 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 4 tablet bilgisayar, çok sayıda sim kart, usb bellek ve doküman bulundu.Jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınıp, Bursa'ya getirilen çete üyelerinin, MASAK ile iletişime geçilerek başlatılan çalışma sonucunda, 6 milyar TL değerindeki mal varlığına da el konuldu.

SPOR KULÜBÜNE SPONSOR OLUP İHALELERE GİRMİŞLER

Tefecilik yaparak yüzlerce kişinin malını ele geçiren çetenin, ilçedeki bir spor kulübüne de sponsor olduğu ortaya çıktı. Çetenin, belediye ihalelerine de fesat karıştırıp, ihaleye girmek isteyenleri tehdit ettiği ve bu nedenle İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın, 2 ayrı ihaleyi iptal edip çete üyelerine vermediği öğrenildi.

31 ŞİRKETE KAYYIM ATANACAK

İşledikleri suçlarla ilgili, haklarında daha önce 10 kez fezleke hazırlanan çete üyelerinin, ilçeye saldığı korku sebebiyle şikayetçileri olmayınca, soruşturmaların daha önce başlamadan bittiği öğrenildi. Jandarma ekiplerinin 8 aydır yürüttüğü fiziki ve teknik takiple, 3 bin 200 sayfalık fezleke hazırladığı, ilk etapta 40 olan şikayetçi sayısının her geçen gün arttığı bildirildi. Öte yandan çetenin el konulan 31 ayrı şirketine ileriki günlerde kayyım atanacağı, çetenin terör bağlantısının olup olmadığının da çok yönlü olarak araştırıldığı belirtildi.

MAHKEMEDEKİ İŞLEMLERİ 24 SAAT SÜRDÜ

Gözaltı süresi uzatılan çete üyelerinin işlemleri dün tamamlandı. 3 şüpheli jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında çete lideri Nazi Terkin'in de olduğu 32 şüpheli Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri tarafından adliyeye götürüldü. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden, çete lideri Nazi Terkin, oğulları Erkan Terkin ve Mehmet Terkin ile Esat Kartal, Cemil Kartal, Osman Ceylan, Cahit Barışer, İsmail Hakkı Erdem, Akın Badın, Harun Yılmaz, Osman Kartal, Kenan Yürekli, Ali İhsan Özalp, Zeki Balcı, Yunus Demirdağlı, Tarkan Güzel, 'Tefecilik', 'Yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'İnsan ticareti' suçlarından tutuklanarak Bursa H Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 9'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 16 şüpheli ise serbest bırakıldı. (DHA)

-ARŞİV

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

İnegöl\'de Terkinler çetesine operasyon: 16 kişi tutuklandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İnegöl'de Terkinler çetesine operasyon: 16 kişi tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement