İran'ın Nükleer Müzakereleri - Son Dakika
Politika

İran'ın Nükleer Müzakereleri

İran Dışişleri Bakanı Zarif ve beraberindeki heyet, 5+1 ülkeleriyle nükleer müzakereler için ABD'ye gitti.

16.09.2014 09:42  Güncelleme: 09:48

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve beraberindeki heyetin 5+1 ülkeleriyle nükleer müzakereler için Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gittiği bildirildi.

İran'ın haber ajansı İRNA'ya göre, Dışişleri Bakanı Zarif ve beraberindeki heyet sabah saatlerinde 5+1 ülkeleriyle 7'inci tur nükleer müzakereler için ABD'ye gitti.

Görüşmeler, yarın Zarif ve AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi ve 5+1 grubu baş müzakerecisi Catherine Ashton'ın birlikte yapacakları öğle çalışma yemeğiyle başlayacak. Heyetler, yemek sonrası ve Perşembe günü ikili görüşmelerde bulunacak.

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın (5+1) temsilcileri arasında geçen yıl gerçekleşen görüşmelerde uluslararası yaptırımların azaltılması karşılığında Tahran'ın da nükleer programını kısıtlaması öngörülmüştü. Tarafların, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de vardığı geçici anlaşmayla yaptırımlar hafifletilmiş ve kapsamlı anlaşmanın 20 Temmuz'a kadar yapılması öngörülmüştü. Ancak defalarca bir araya gelen taraflar, geçici anlaşmanın 24 Kasım'a uzatılmasını kararlaştırmıştı. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran'ın Nükleer Müzakereleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement