İsrail'in Gazze Saldırıları - Son Dakika
Politika

İsrail'in Gazze Saldırıları

İsrail\'in Gazze Saldırıları

TBMM Dilekçe Komisyonu'na yapılan binlerce başvuruda, İsrail'in Gazze saldırısının, uluslararası sözleşmelere ve TCK'ya göre savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar olduğu belirtilerek, bu suçları işleyenlerin yargılanmaları ve cezalandırılmaları istendi Dilekçeden: "Türkiye’den gidip bu insanlık.

12.08.2014 12:14

TBMM Dilekçe Komisyonu'na yapılan binlerce başvuruda, İsrail'in Gazze saldırısının, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere ve Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar olduğu belirtilerek, bu suçları işleyenlerin yargılanmaları ve cezalandırılmaları istendi.

Komisyona, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili binlerce vatandaş dilekçe veriyor.

İmzalanan ortak dilekçede, İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlayan bombardıman ve saldırılarında bugüne kadar 432'si çocuk toplam 1907 kişi hayatını kaybettiği; 9 bin 806 kişi yaralandığı; ev, okul, hastane ve camilerin yerle bir edildiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı hukuksuz abluka nedeniyle en temel insani ihtiyaçlara bile ulaşamayan Filistinlilerin çok zor koşullarda yaşam mücadelesi vermekteyken gerçekleşen bu saldırının bütün insanlığın vicdanını isyan ettirdiği belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Tıpkı abluka gibi sivilleri hedef alan bu saldırıların Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere göre de TCK'ya göre de savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar olduğu delillerle sabit ve aşikardır. Bu suçları işleyenler Türkiye vatandaşı da olsa yabancı da olsa Türkiye mahkemelerinde yargılanabilir. Bu nedenle öncelikle bu suçları işleyenlerin yargılanmalarını ve cezalandırılmalarını talep ediyorum.

Ayrıca, çeşitli şekillerde kamuoyu önünde de dile geldiği gibi İsrail ile Türkiye vatandaşlığını birlikte taşıyan, çifte vatandaşlığı olan Türkiye'deki İsraillilerin bu saldırılarda asker olarak göreve çağrıldığı, bir kısmının halihazırda orada askerlik yaptığı malumdur. İsrail vatandaşlığı için erkek ya da kadın İsrail'de askerlik yapmalarının zorunlu olduğu bilinmektedir. Türkiye vatandaşı olarak Türkiye'den gidip bu insanlık dışı katliama katılan Türkiye-İsrail vatandaşlarının tespit edilerek Türkiye vatandaşlığından çıkarılması yasal bir gerekliliktir. Bu konuda gerekli araştırma, tespit ve sonrasında çıkarma işlemlerinin yapılmasını talep ediyorum.

Son olarak, birden fazla tabiiyetli yükümlülerden hangilerinin hangi ülkelerde yaptıkları askerlik hizmetinin sayılacağı Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, İsrail'de yapılan askerlik hizmetleri Türkiye Cumhuriyetinde geçerli sayılmaktadır. Bu sebeple Milli Savunma Bakanlığının, yapılan askerlik hizmetlerini geçerli saydığı ülkeler arasından İsrail'in kaldırılmasını talep ediyorum."

-Kampanya sosyal medya da da sürüyor

"israilaskeriistemiyoruz.com" adlı internet sitesinden TBMM Dilekçe Komisyonu'na bu başvuruların yapılması için dilekçiler yönlendiriliyor. Sosyal medyada da aynı başlıkla kampanya yürütülüyor. Kampanyaya çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçı ve kamuoyunun yakından tanıdığı kişiler destek veriyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'in Gazze Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement